Kolumni: Miksi mikään ei kohta riitä? Miksi ihmiset vedetään niin tiukille?

Vesa Kontiainen
Vesa Kontiainen

Kun on pörräillyt siellä sun täällä ympäri Suomea ja tavannut tuttuja joiden kanssa on jutellut, monta kertaa on sivuttu tätä nykyaikaa. Huolia on paljon, mutta onneksi myös aurinko paistaa risukasaan.
Yhtä kaikki, monilla on syvä huoli siitä, kuinka tulevaisuus menee. Osalla ei ole työtä, osa on lomautettu mutta on myös niitä joilla on vielä työtä.
Ja sitten on niitä jotka ovat uupumuksen partaalla kun duunipaikoilla on kaikki vedetty niin tiukaksi että happi loppuu. Liian vähän duunareita, liian paljon töitä ja sanoa ei voi mitään koska on pelko töiden loppumisesta. Kaikkea kiristetään.  
Siinäkin vain tulee seinä nopeasti vastaan. Loputtomiin ei voi kiristää, koska kohta ei ole ketään eikä mitään mitä kiristää.Eniten ihmetyttää, miten ihmiset vedetään nykyaikana niin helvetin tiukalle. Väkeä vähennetään ja pikku porukka tekee aina vaan hurjemman määrän töitä.
Miten ennen vanhaan sitten pärjättiin, kun väkeä oli töissä enemmän? Hyvin pärjäsi herra sekä narri. Ihmisillä oli aikaa muullekin kuin työlle ja he olivat onnellisempia. Nykyään poltetaan ihmiset loppuun, kun painetta ja duunia on enemmän ja aikaa sekä tekijöitä vähemmän. Ihmiset sairastuvat.
Ei ole ihme, jos kukaan ei jaksa enää mitään. Eikä ole ihme, jos perheitä hajoaa, kun ei ole enää aikaa niillekään. Uskon, että jos ihmisille annettaisiin aikaa muuhunkin, paljon poistuisi ongelmia.

Ihminen tarvitsee rakkautta, terveyttä, lämpöä, valoa, leipää ja sirkushuveja. Ja se tavallinen kansa pyörittää yhteiskuntaa, koska se myös kuluttaa rahaa.
Kun vain olisi töitä, josta saisi muodollisen korvauksen ja aikaa, jotta ihmiset pystyisivät tekemään muutakin kuin nukkumaan väsymystään ja stressiä pois. Pystyisi elämään muutakin elämää.
Työt ovat tärkeitä elinkeinon kannalta, mutta jos elämässä ei ole mitään muuta kuin työtä ja stressiä, ei siinä lopulta hyvä heilu. Ssilloin mikään ei riitä.

Nykyään poltetaan ihmiset loppuun.

Vesa Kontiainen
vesa.kontiainen@juvarokkaa.fi

Kirjoittaja on juvalainen musiikin monitoimimies.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.