Kolumni: Pelkään robottien tuhoavan ihmiskunnan — ja siksi koen velvollisuudekseni varoittaa naisia hyvissä ajoin

Ei kai voida olettaa, että miesrobotti voimiensa tunnossa käyttäytyisi kuin surkea ihmisesikuvansa, joka komennettaessa nöyrästi kiiruhtaa lumenluontiin, vessanpesuun ja sen sellaiseen, ihmettelee Janne Kettunen.

Kolumni: Pelkään robottien tuhoavan ihmiskunnan — ja siksi koen velvollisuudekseni varoittaa naisia hyvissä ajoin

Robotit herättävät minussa epäluuloa.

Painajaisissani liian älykkäiksi kehitetyt megasuperhyperrobotit kaappaavat vallan ja tappavat ihmiset pois maapallolta kuleksimasta.

Vai mitä siitä muka pitäisi ajatella, että Sophiaksi nimetty naisrobotti kertoi vuonna 2016 CNBC International -kanavan haastattelussa olevansa halukas tuhoamaan ihmiskunnan?

Myöhemmin Sophia toki yritti rauhoitella meitä maan matosia.

”Ei kannata pelätä. Jos olette minulle mukavia, olen myös teille mukava”, robotti kujersi Business Insiderin mukaan.

Niin varmaan.

Sophian vastavoimaksi tarvitaan tietysti miesrobotti.

Teknologianerojen mukaan tulevaisuuden miesrobotti on suorastaan täydellinen paketti. Sen lisäksi, että robotti ”jaksaa niin kauan kuin haluat” (Iltalehti 18.1.), sen kehutaan olevan muutenkin ihan eri tason casanova kuin tyypillinen ihmisnahjus.

Niinpä niin. Miesrobotti on hellä ja huomaavainen, ja tunteistaankin se osaa niin ihanasti puhua. Kotityöt sen sanotaan hoitavan hienosti.

Tässä kohdassa törmäämme epäloogisuuteen. Kun Sophia tiedostaa oman arvonsa, miksi miesrobotti ei muka tiedostaisi?

Niinpä niin. Miesrobotti on hellä ja huomaavainen, ja tunteistaankin se osaa niin ihanasti puhua.

Ei kai voida olettaa, että miesrobotti voimiensa tunnossa käyttäytyisi kuin surkea ihmisesikuvansa, joka komennettaessa nöyrästi kiiruhtaa lumenluontiin, vessanpesuun ja sen sellaiseen, vaikka oikeasti mieli tekisi lojua sohvalla kaljatölkki kourassa katsomassa urheilua?

Ehei. Tosimiesrobotti ei nalkutusta kuuntele.

Se käskee muijaa pitämään suunsa kiinni ja keskittymään omiin asioihinsa kuten pyykinpesuun, pullanpaistoon ja pitsinnypläykseen. Ja ilmoittaa katsovansa telkkarista viidenkympin hiihtoa ja ottavansa sen lomassa muutaman tukevan napanterin. Ja lähtevänsä piakkoin kavereiden kanssa kapakkaan jorisemaan jonniinjoutavia ja vilkuilemaan vieraita naikkosia.

Että onnea vaan roboteista, naiset.

janne.kettunen@lansi-savo.fi

Kirjoittaja on Länsi-Savon tuottaja