Päätoimittajalta: Tänä vuonna emme aprillaa

Timo Laitakari | timo.laitakari@lansi-savo.fi | Twitter:@TimoLaitakari
Timo Laitakari | timo.laitakari@lansi-savo.fi | Twitter:@TimoLaitakari

Tänä vuonna Länsi-Savo ei julkaissut uutta aprillipilaa. Tämän saa halutessaan tulkita tylsämielisyydeksi ja tiukkapipoisuudeksi. Pistimme sentään jakoon parhaita paloja takavuosilta.

Maailma on muuttunut sellaiseksi, että vitsailulle ja harmittomille piloille on entistä vähemmän tilaa. Puheet valeuutisista, informaatiovaikuttamisesta ja median puolueellisuudesta ovat johtaneet siihen, ettemme Länsi-Savossa halua lisätä hämmennystä.

Väärää tietoa, piloja ja tahallista harhaanjohtamista on netti väärällään muulloinkin kuin aprillipäivänä.

Länsi-Savo kuten muutkin suomalaiset maakuntalehdet on sitoutunut totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Olemme tasapuolisia, noudatamme journalistin ohjeita. Kun teemme virheitä, korjaamme ne.

Aprillipilat ovat lehdistössä ikiaikainen perinne. Samaan aikaan kun monet lehdet ovat pilojen julkaisemisesta luopuneet, uusia hassuttelijoita on tullut tilalle Kielitoimiston ja pelastuslaitoksen kaltaisista viranomaisista Jukureiden ja osuuskaupan kaltaisiin yrityksiin. Hyvä näin!

Uudesta aprillauskäytännöstä huolimatta Länsi-Savo seisoo vankkumatta yhteisrintamassa hupsuttelun, hassuttelun, naureskelun, jekuttelun, höpsöttelyn ja sekä muun yleisen ilonpidon puolesta.

Kirjoittaja on Länsi-Savon vastaava päätoimittaja.