Kolumni: Tyttäreni halusi pukeutua kesäjuhliin housuihin ja poikani hameeseen — On helppoa kuvitella olevansa avarakatseinen, kunnes oma lapsi rikkoo normeja

Kun tiedostava vanhempi jää kiinni konservatiivisuudesta mitättömässä tilanteessa, mitä kaikkea kohtaavat sellaiset lapset, joiden oma identiteetti on pysyvämmin ja vakavammin jotain selkeästi erilaista kuin se, mitä ympäristö odottaa, kysyy toimittaja Marika Lehto.

Risto Hämäläinen

Marika Lehto
Marika Lehto

Juhannusjuhlien alla kolmilapsisessa perheessämme keskusteltiin asuvalinnoista. Yhdeksänvuotias tyttäremme ei enää suostunut lainkaan joustamaan asiasta, josta olemme olleet viimeisen vuoden aikana muulloinkin eri mieltä. Hän ei kertakaikkiaan voi pukeutua hameeseen tai mekkoon, koska ne päällä ei voi tehdä kärrynpyörää tai puolivolttia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet