Se tunne, kun internet vesittää tiedotustilaisuuden — Jukurien uuden pelaajan nimi selvisi muutamassa tunnissa

Ville Niskanen
Ville Niskanen

Jos kuulit Vadim Pereskokovin nimen kahvilapöydässä jo eilen, älä ihmettele.

Jukurit lähetti lehdistölle kutsun uuden pelaajan julkistukseen iltapäivällä. Jo itse pelaajahankinta oli mielenkiintoinen, sillä Jukurit on aiemmin ollut erittäin varovainen hankintoja kommentoidessaan.

Jukurit julkaisi ennakkovideonsa ja kertoi uuden pelaajan numeroksi 72. Numeroa on kantanut jääkiekon historiassa muun muassa Wayne Gretzkyn suojelijana tunnettu kovaotteinen pelaajalegenda Dave Semenko (1957—2017). Semenkon meriitteihin kuuluu muuten myös WHA-liigan historian viimeisen maalin tekeminen.

Tällainen video tietenkin herättää mielenkiintoa, joten eipä ihme että sosiaalinen media alkoi täyttyä nimistä välittömästi. Jatkoaika.comin keskustelupalstalla esiin nousi esiin muutamia nimiä. Lopulta kävi ilmi, että numeroa Lahden Pelicansissa kantanut Pereskokov seuraa Jukureita kuvapalvelu Instagramissa.

Eipä aikaakaan, kun internetissä välähti hetken aikaa kuvakaappaus keskustelussa, jossa Pereskokov itse myöntää tulevansa Jukureihin. Pereskokov itse — ja tuskinpa kysyjäkään — arvasivat keskustelunpätkän leviävät samantien.

Delete lauloi, mutta kuvakaappaus kuvakaappauksesta on olemassa.

Jos internetin sherlockeille tarjoilee tällaisen lättysyötön suoraan lapaan, se kyllä lauotaan ylämummoon, kuten ”Juti” asian voisi lausua.

Pelaajana Pereskokov on mielenkiintoinen tapaus. Venäläinen ei ole vielä tähän mennessä löytänyt paikkaansa. KHL:ssä ura ei ole auennut, eikä pesti Lahden Pelicansissakaan onnistunut.

Lahdessa Pereskokovia tosin haittasi alkukaudesta tullut loukkaantuminen. Mikäli Jukurit onnistuu hyödyntämään Pereskokovin taitotason, voi hänestä olla joukkueelle ja faneille vielä paljonkin iloa.

ville.niskanen@lansi-savo.fi