Kommentti: Mahdollisuudet joukkoliikenteessä voivat opettaa ihmisiä matkustamaan bussilla

Eihän aikatauluja pidä yhtä ihmistä varten suunnitella, mutta jos vuorot lähiseudulle olisivat kattavammat, saattaisivat ihmiset oppia käyttämään niitä, kirjoittaa Länsi-Savon kesätoimittaja Henri Häkkinen

Kommentti: Mahdollisuudet joukkoliikenteessä voivat opettaa ihmisiä matkustamaan bussilla

Kesäisin joukkoliikenteen palveluja on tapana kaventaa niin pieniksi kuin suinkin mahdollista. Ajattelumalli on suhteellisen looginen. Koulujen päätyttyä kysyntä laskee, joten tarjontaakin voidaan pudottaa.

Minusta tämä ajatusketju ei aina ole se paras mahdollinen. On ymmärrettävää, että tiukan talouskurin kanssa on katsottava tarkkaan miten julkista rahaa käyttää. Tulevaisuutta ajatellen saattaisi olla kuitenkin järkevämpää lisätä tarjontaa sinnekin missä kysyntää ei vielä ole.

Kuljen itse päivittäin töihin Mikkeliin Ristiinasta käsin. Turvautuisin mielelläni julkisenliikenteen palveluihin, mutta kesäiset aikataulut eivät lainkaan vastaa tarpeitani. Eihän aikatauluja pidä yhtä ihmistä varten suunnitella, mutta jos vuorot lähiseudulle olisivat kattavammat, saattaisivat ihmiset oppia käyttämään niitä.

Ilmaisen joukkoliikenteen tarjoaminen peruskoululaisille on juuri tämän suuntaista ajattelua. Esimerkiksi ilmastokriisin ratkaisemisessa tällainen mahdollisuuksilla opettaminen on tervetullutta.