Kommentti: Kyllä, edelleen saa flirttailla — Ja jos epäilyttää, tee itsellesi mummotesti

Flirtin ja häirinnän ero on yksinkertainen: flirtti tuottaa molemmille osapuolille hyvää mieltä, häirinnästä tulee kohteelle kurja olo, kirjoittaa Länsi-Savon toimittaja Elina Keskitalo.

Kommentti: Kyllä, edelleen saa flirttailla — Ja jos epäilyttää, tee itsellesi mummotesti

Kansainvälinen #Metoo -kampanja nosti tänä syksynä seksuaalisen häirinnän laajasti puheenaiheeksi.

Keskustelun yhtenä sivujuonteena on noussut esiin kysymys siitä, eikö enää saa edes flirttailla loukkaamatta kohdettaan. Kysymystä on käsitelty muun muassa Helsingin Sanomien yleisönosastolla.

Flirtin ja häirinnän ero on yksinkertainen: flirtti tuottaa molemmille osapuolille hyvää mieltä, häirinnästä tulee kohteelle kurja olo.

Jos mietit, uskallatko lähestyä toista ihmistä flirtillä, vai onko vaarana, että hän kokee tekosi seksuaaliseksi häirinnäksi, kysy itseltäsi yksi kysymys: Haluanko vilpittömästi ilahduttaa toista ja olla hänelle kohtelias?

Jos vastaus on kyllä, luultavasti flirttisi onnistuu hyvin, tai ei ainakaan aiheuta pahaa mieltä.

Jos vielä epäilyttää, kokeile mummotestiä, josta muun muassa bloggaaja Julia Thurén on kirjoittanut.

Idea on simppeli: Jos suunnittelemasi kommentti tai teko on sellainen, josta mummosikin ilahtuisi, olet flirttisi kanssa selvillä vesillä. Testin voit toki tehdä myös pappaasi ajatellen.

Mummo varmasti tykkää siitä, jos kehut hänen kampaustaan. Tuskin kuitenkaan kommentoisit mummulle hänen rintavarustustaan, joten tissejä ei kannata muidenkaan naisten kanssa ottaa flirttitarkoituksessa ensimmäisenä puheeksi.

Siis kärsivällisyyttä! Jos kanssakäymisenne flirttikumppanin kanssa kehittyy likeiseksi, kohdalle tulee kyllä vielä sekin hetki, jolloin intiimitkin kohteliaisuudet ovat tervetulleita.

Elina Keskitalo
@lansi-savo.fi