Kommentti: Mikkelin joulukuusi on hieno perinne — mutta eikö se kuusi kannattaisi istuttaa torille ihan pysyvästi?

Kannattaako joka vuosi etsiä ja kaataa joulukuusi mikkeliläisille, kun asiaan olisi helppo ja kestävä ratkaisu?

Kommentti: Mikkelin joulukuusi on hieno perinne — mutta eikö se kuusi kannattaisi istuttaa torille ihan pysyvästi?

Mitä jos Mikkeli torilla olisi aina kuusi? Kasvavana ja komistuvana. Jouluksi valaistuna, muuten hienona luonnonpuuna. Sille olisi hyvin tilaa nykyisellä joulukuusipaikalla. Lava mahtuisi hyvin sen viereen.
Tiistaina kuusenhakua seuratessa ja raportoidessa paljastui, että samaan tapaan on ajatellut moni. Kadulla vastaan tullut rouva pahoitteli jokavuotista puunkaatoa, josta on loppujen lopuksi vain muutaman viikon ilo. Miksei istuteta torille kuusta, hän ihmetteli.
Näin ajatellaan kaupungin metsätoimessakin. Siellä on yritetty jo pitkään edistää ajatusta torille istutettavasta kuusesta, mutta jostain syystä idea ei ole lähtenyt liitoon.
Omituista. Tulisihan se halvemmaksikin. Katselin, kun kymmenkunta ammattilaista nujusi kuusen ja raskaan kaluston kanssa yhden työpäivän. Se ei ole halpaa. Eikä aina helppoakaan. Kaikkia kuusia ei löydetä esikaupunkialueelta. Eikä ihan joka paikkaan pääse ison autonosturin ja lavettirekan kanssa.

Niin että kukahan tätä asiaa nyt Mikkelin päätöksenteossa innostuisi tosissaan ajamaan? Niitä vihreitä arvojahan yksi ja toinen ilmoittaa kannattavansa. Eikä mikään ole sen vihreämpi kuin kuusi.