Lukijalta: Keskusta ja sosiaalidemokraatit romuttavat Mikkelin elinvoimaa — Kokoomus ei halua olla mukana vastuuttomassa päätöksenteossa

Mikkelin tulevaisuuden strategia pohjautuu osaamiseen, hyvinvointiin ja matkailuun.

Strategian kimppuun on hyökätty rajusti. Mikkelin kaupunginhallitus on sosiaalidemokraattien ja keskustan toimesta lähtenyt romuttamaan asemaamme hyvinvoinnin ja maakunnan keskuskaupunkina.

Päätös jättää hakematta maakunnallisen museotoimen digitaalisen kehittämisen vastuutehtävää oli outo.

Valtionosuuksia olisi saatu 85 prosenttia palkkakuluista, joten kaupungin maksettavaksi olisi tullut noin 6 000 euroa vuodessa. Tämän summan kaupunki olisi saanut takaisin kevyesti jo verotuloina.

6 000 eurolla olisimme saaneet alueelle valtiolta rahaa 34 000 euroa, veroeurot ja kehittämistyön hyvinvointia tuovat vaikutukset. Eipä kelvannut keskustalle tai demareille.

4.2. kaupunginhallitus päätti olla osallistumatta järjestelyihin Mikkelipuiston toiminnan jatkumisen ja puiston kehittämisen turvaamiseksi.

Tämäkin päätös tehtiin keskustan ja demareiden äänillä vihreiden tukemana. Kokoomus äänesti vastaan ja jätti eriävän mielipiteen.

Mikkelipuistoa on pyörittänyt vuodesta 2005 Mikkelipuistoyhdistys. Puistoon on saatu noin sata yritystä, joiden jäsenmaksuihin ja kaupungin kumppanuussopimukseen yhdistyksen talous on nojannut.

Yhdistys rakennutti palvelurakennuksen, joka valmistui asuntomessukesäksi. Valitettavasti rakentamisajan vesivahinko ja aikataulun venyminen nostivat kustannuksia ja vaikeuttivat yhdistyksen taloudellista asemaa merkittävästi.

Kahden viimeisen vuoden aikana, suuresta investoinnista ja toiminnan muutoksesta johtuen, yhdistys on tehnyt tappiota.

Saneeraus aloitettiin tilanteen selvittyä lokakuun 2018 alussa. Jo tammikuu 2019 on taloudellisesti plussalla.

Puiston kehittäminen on kuitenkin yhdistyksen päätehtävä. Sen toteuttamiseksi on tehty mielenkiintoinen ja realistinen suunnitelma. Yhdistyksessä on vahva tekemisen ja osaamisen meininki.

Yhdistyksen tukeminen tai ravintolan pyörittäminen eivät ole kaupungin tehtäviä. Mikkelipuisto on kuitenkin enemmän kuin ravintola tai yhdistys. Se on mikkeliläisten olohuone ja puutarha sekä matkailukohde, jossa käy vuosittain yli 80 000 kävijää.

Nyt puisto, johon yritykset ovat investoineet reilut pari miljoonaa, jätetään oman onnensa nojaan näköalattoman päätöksenteon vuoksi. Missä on näkemys isosta kuvasta kaupungin elinvoiman kehittämiseksi?

Elinvoimaamme ja hyvinvointiamme syövät sekä kaupunkiamme näivettävät päätökset ovat vain osa tämän valtuustokauden päätöntä päätöksentekokulttuuria. Kokoomus ei halua olla mukana vastuuttomassa ja näköalattomassa päätöksenteossa.

Mikkeli on kokoaan suurempi ja kivempi kaupunki ja sellaisena mukavan hineenä Kokoomus haluaa kaupunkinsa säilyttää.

Armi Salo-Oksa
puheenjohtaja


Olli Miettinen
1. varapuheenjohtaja


Oskari Valtola
2. varapuheenjohtaja
Kokoomuksen valtuustoryhmä