Lukijalta: Essote toivottaa pyöräilyväen tervetulleeksi mukaan sairaalan pyöräpysäköinnin suunnitteluun

Sairaalaan on jo tulossa valvottuja ja katettuja pyöräparkkeja.

Vesa Vuorela

Mikkelin keskussairaalan pyöräparkissa on ollut viime kuukausina ahdasta.
Mikkelin keskussairaalan pyöräparkissa on ollut viime kuukausina ahdasta.

Pyöräilyseura Velo Saimaa ry:n edustajat Markku Pietilä ja Teemu Saramäki haastoivat (30.5.) Essoten poistamaan Mikkelin keskussairaalan pyörämeret sairaalan pääaulan tuntumasta. Myös Rauni Auvinen kertoi pyöräilypysäköinnin kokemuksistaan (1.6.).

Otamme pyöräilyseuran haasteen ilolla vastaan. Pyöräilyseuran edustajat ja Rauni Auvinen ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Esper-hankkeen rakennussuunnitelmiin, joiden osana pyöräilyyn liittyvää problematiikkaa ratkotaan.

Rakennussuunnitelmiin tulee jatkuvasti jotain muutoksia, joten on hyvä tarkastella myös pyöräpysäköinti uudestaan. Olette hyvään aikaan liikenteessä.

On toki varmaa, että valvottuja ja katettuja pyöräparkkeja on tulossa eri puolille sairaala-aluetta. Nykyiset ongelmat, joihin kirjoittajat viittaavat, ovat siis ratkeamassa sitä mukaa, kun rakennustyöt valmistuvat. Niihin on myös jo vastattu etsimällä uusia väliaikaisia pyöräpaikkoja kunnes pysyvät paikat voidaan rakentaa.

Ilahduttavan moni keskussairaalan henkilökuntaan kuuluva käyttää tai haluaisi käyttää työmatkaansa polkupyörää, mikäli esteet käytölle poistuisivat. Tämä selvisi laajassa liikennekyselyssämme. Pyöräilijöitä ja jalankulkijoita on enemmistö.

Jos kirjoittajilta ja muiltakin löytyy kehitysideoita, tutkimme varmasti niiden toteuttamismahdollisuudet. Tervetuloa käymään!

Pirjo Syväoja
hankejohtaja, Esper-hanke
Essote