Mielipide: Savisillassa ajetaan liian kovaa

Mielipide

Toivoisin että joku viranomainen tulisi edes hetkeksi seuraamaan liikennettä täällä Mikkelin Savisillassa. Kaupungista Ihastjärvelle menevä liikenne kerää vauhtia viimeistään Satukirjankadun kohdalla ja kaiketi se on sama kohta missä kaupunkiin suuntaava liikenne vasta jarruttelee vauhtiaan.

Vaikka ylinopeutta harrastaa kaikenlainen liikenne niin eniten huolettaa kaupungin suuntaan saapuva raskas liikenne eli täysperävaunullisen hiekka- ja tukkirekat.

Nopeusrajoitus 50 km/h kaupungin suuntaan alkaa Imatrankadun jälkeen, mutta sitä ei kunnioiteta vaikka siitä muistutetaan automaattisella nopeusmittauksella.

Alueella on paljon jalankulkijoita, lapsia ja kuntoilijoita, joilla ei Paimenpojanpolun jälkeen ole Ihastjärvelle päin kevyenliikenteen väylää suojanaan.

Veikkaan että tuollainen hiekkarekka ei kykene riittävän lyhyellä matkalla pysähtymään hätätilanteessa niistä nopeuksista, jotka on päivittäin havaittavissa. Olen rohkaissut poliiseja valvomaan nopeuksia ja on sitä luvattukin, mutta eipä ole näkynyt tai sitten sillä ei ole ollut vaikutusta.

Kaupunki ei ole ottanut mitään kantaa ehdotukseeni järjestää alueelle jonkin sortin ajohidaste: rahasta tuskin on kyse. Ajohidaste olisi moneen kertaan maksettu niillä rahoilla, jotka on tuhlattu siihen turhaan nopeusmittaustauluun.

Eli, ensin vaaditaan vakava onnettomuus, joka avaa silmät. Toivottavasti en itse ole sitä onnettomuutta todistamassa.

Haluaisin lopuksi kiittää niitä autoilijoita, jotka kunnioittavat alueen nopeusrajoituksia. Se joukko on tosin todella pieni.

Jouni Kettunen

Savisilta, Mikkeli