Lukijalta: Toriparkki pilasi torin

Mitä on tapahtunut Mikkelin torielämässä nyt? Elämme kuudetta vuotta kohti torielämän loppua. Rippeet ovat vielä jäljellä, kirjoittaa Antti Sajaniemi.

Moderni torimme grilliravintoloineen, Mannerheimin patsaineen ja loistavine kukkaistutuksineen on Suomen kauneimpia toreja. Tori on aina ollut elämän rakas helmi kaupungin sydämessä.
Mitä on tapahtunut Mikkelin torielämässä nyt? Elämme kuudetta vuotta kohti torielämän loppua. Rippeet ovat vielä jäljellä. Torimyyjät ovat hävinneet sekä torin uskolliset asiakkaat.

Monet torimyyjät ovat ottaneet yhteyttä vastuuhenkilöön Jouni Riihelään. Minä olen kolme kertaa ollut virallisessa audienssissa, sovittuna aikana puku päällä. Tehnyt ehdotukset asian korjaamiseksi entiseen kulta-ajan torielämään. Tuloksena aina virkamiehen myhäilyä. Viimeiseksi sanoin pahan sanan: voi p...kele. Ei siitä apua, kaduttaa. Menin pois pahalla mielellä.
Mistä tämä kaaos johtuu? Torille saatiin ihmeellinen Toriparkki. Ennen autopaikat löytyivät torilta, eikä mistään hankalasti ajettavasta luolasta, jonka kautta on mahdotonta kantaa ovien ja monien rappujen kautta alas raskaita toriostoksia auton takakonttiin. Eikä kukaan tule toriostoksille kaukaa Mannerheimintieltä.

Virkamiestasolta on annettu ymmärtää, että torilta voi kauppiaalta raskaat ostokset hakea suoraan kojulta. Pitäisi harkita monta kertaa ennen kuin tällaisia lupauksia jaellaan. Torilla on lapsia, invapyörällä olevia sairaita ja vanhuksia. Tällaiset ajelut ei kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan.
Joku ratkaisu pitäisi löytää, meidän rakas torimme ei voi olla näin alennetussa tilassa. Tuskin tässä tarvitaan jotain erikoista älykkyyttä. Se on yksinkertainen järjestelykysymys.

Että kaikki toimisi niin kuin ennen merkataan torille 46 autopaikkaa toripaviljongin eteen sekä sen viereen, torille taksiaseman kohdalle. Muutama paikka lisäksi kirjaston puoleisen viheralueen eteen. Kiekolla voi pysäköidä tunniksi. Torille mahtuvat niin parkit, kuin autot loistavasti.
Hyvä toriparkki on tarpeellinen suurissa toritapahtumissa, jolloin torilla olevia parkkipaikkoja ei voida käyttää.
Toivon mukaan auttajat ovat lähellä. Elämä jatkuu.

Antti Sajaniemi
taiteilija, julkisivulautakunnan jäsen 15 vuoden ajan
Mikkeli

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo