Lukijalta: Hallituksen on syytä toteuttaa antamansa lupaukset eläkeläisten aseman parantamisesta

Kiitän kansanedustaja Kimmo Kiljusta (sd.) odottamattomasta vastauksesta (L-S 11.7.) mielipiteeseeni (L-S 6.7.).

Haluaisin kuitenkin antaa hieman vastinetta hänen kirjoitukseensa.

On totta, ettei kuukausi ole kovin kummoinen aika saada suuria hallituksessa aikaan. Toisaalta tuo eläkelupaus on ollut lähes eniten esillä ollut yksittäinen vaalilupaus.

Pääministeri Antti Rinne lisäksi kertoi 11.7., ettei koko vapun 2018 lupausta, mitä myös vaalitäkynä Sdp ahkerasti käytti, ehkei voidakaan kokonaisuudessaan toteuttaa tällä vaalikaudella.

Parasta ehkä olisi kuitenkin nuo lupaukset toimeenpanna!

Uskallan väittää, ettei seuraava hallitus tule olemaan Rinteen hallituksen pohjalle rakentuva. Joten sen varaan ei kannata rakentaa.

Mitä sitten pienet työeläkkeet hyötyvät, ne, joista myös Seniorilehti kertoi laajasti numerossa 1/19? Niillehän niin sanottu taitettu indeksi on kaikkein epäedullisin. Vastaus: eivät mitään.

Muistan Kiljusen kirjoitukset taitetusta indeksistä. Tallessa on myös hänen videohaastattelunsa Radio Finlandiassa keväältä 2016. Ajalta, jolloin itsekin olin innolla kannattamassa hänen alulle panemaansa kansalaisaloitetta.

Nyt olisi aika vaikka korjata edellisen hallituksen indeksijäädytykset. Sekin tuntuisi kädenojennukselta.

Kysyn edustaja Kiljuselta, miten hän aikoo taistella, kuten lupasi, edelleen tuon indeksivääryyden poistamiseksi. Kun ei edes hänen oma puolueensa sitä kannata. Kun oppositiopuolueenakaan Sdp ei ottanut aikanaan aloitteeseen kantaa eduskuntakäsittelyssä, vaikka aloite keräsi siihenastisista toiseksi eniten nimiä.

Kiljunen leimattiinkin aloitteellaan, laajalti myös demareidenkin keskuudessa, omien etujensa ajajaksi, ja sen reilut 85 000 allekirjoittajaa harhaanjohdetuiksi.

Toivon kuitenkin kansanedustaja Kiljuselle menestystä työssään, sillä vastus on, kuten hän itsekin totesi, mittavaa.

Veikko Elo
puheenjohtaja (ps.)
Oikeutta Eläkeläisille ry
Etelä-Savon yhdistys
Mikkeli