Lukijalta: Meidän mikkeliläisten on syytä olla ylpeitä omasta keskussairaalastamme ja toivoa sen säilymistä

Sote-asiat puhuttavat myös Mikkelissä. Hyvä että puhutaan ja otetaan kantaa. Kritiikkiäkin saa ja pitää olla. Kovin usein kommentoiminen on tuskailevaa tyyliin eihän tästä kyllä mitään hyvää tule. Helposti tulee lähteneeksi mukaan tähän päivittelyyn.
Vähän aikaa sitten jouduin yllättäen sydäntoimenpiteeseen Mikkelin keskussairaalaan. Valvontaosaston työskentely oli joustavaksi suunniteltua ja eteni tehokkaasti. Lääkärien ja hoitajien yhteistyö oli todella ammattitaitoista ja ihailtavaa. Kaikesta tästä johtuen kohdalleni osuneesta vakavasta, kriittiseksi kääntyneestä tilanteestakin selvittiin. Lämmin kiitos teille jokaiselle.
Viikon kuluttua ilmeni uusia ongelmia ja jouduin menemään ambulanssilla  päivystykseen keskiyöllä. Jälleen sain osakseni nopeaa ja osaavaa hoitoa. Olin kiitollinen että asun lähellä keskustaa ja apu ehti ajoissa. Kaikissa tilanteissa tunsin oloni turvalliseksi ja hyvin huolehdituksi.
Toivon, että mahdollisesti vielä kesken olevat sote-kaavailut pystyvät säilyttämään alueellamme jo olemassa olevat hyvät järjestelyt. Samoin, että lääkäritilanne kaikilla sektoreilla etenee niin, että jonoja päästään purkamaan.
Ollaan kärsivällisiä ja iloitaan niistä asioista, jotka jo nyt toimivat hyvin. Meillä on erittäin ammattitaitoisia lääkäretä ja hoitajia. On aihetta olla ylpeitä sairaalastamme.

Elli Kiljala
Mikkeli