Mielipide: Vanhat kalusteet uuteen käyttöön Mikkelissä niin saadaan säästöä

Käväisin Mikkelin toimintakeskuksessa Lentokentänkadulla.

Täysin käyttökelpoisia julkisten tilojen kalusteita on paikat pullollaan. Näinkö on todellakin varaa toimia, että laitetaan myyntiin 10—80 euron hinnalla niitä kalusteita, joita voitaisiin hyvinkin sijoittaa tuleviin julkisiin tiloihin, kuten rakennettaviin peruskouluihin, tai vaikkapa Essotelle tuleviin uusiin tiloihin?

Uudet kalusteet maksavat vähintään kymmenkertaisesti enemmän kuin mitä nyt poistoihin laitetut. Toki uusiakin kalusteita tarvitaan, mutta hyvälaatuisia käytettyjä löytyy.

Nyt varmaan vedotaan siihen, että poistetut kalusteet ovat homekouluista tai vastaavista tiloista. Ainakaan näkemäni kalusteet eivät olleet edes homeen hajuisia, saati homeessa. Jos jonkun nenään tuoksahtaa jokin muu kuin parfyymi, pesurätti käteen ja pyyhkimään.

Nyt on karannut mopo käsistä, realiteetit unohtuneet. Jos käytössä olleet kalusteet ovat edelleen kuosissa, niitä tulee käyttää, vaikka tilat johon kalusteita tarvitaan olisivat uudet.

Kaivakaapa virkamiehet ja -naiset nurkkien periä, ja laittakaa yhteen varastoon kaikki käytöstä poistetut ja poistuvat hyvälaatuiset kamat ja ensisijaisesti niillä sitten kalustakaa uusia tiloja.

Säästöjä varmaan tulee. Uskallatteko laskea kuinka paljon? Mielenkiintoista olisi tietää, mitä tapahtuu purettavien koulujen kalusteille.

Tämä kirjoitus ei tarkoita, että kalusteiden kierrolla pelastetaan Mikkeli. Vanha sanonta sanoo, että pennissä on miljoonan alku!.

Pienistäkin säästöistä saadaan aina säästöjä aikaiseksi.

Kierrätys ja uusiokäyttö ovat kuulemma tätä päivää. Mutta se on vain sanahelinää rikkaassa kaupungissamme.

Pertti Karhunen