Lukijalta: Hyvinvointikeskus ei ole nimensä veroinen

Palvelut terveyskeskuksissa, nykyisin hyvinvointikeskuksissa, ainakin Pertunmaalla toimivat hyvin hoitajien, mutta surkeasti potilaan kannalta.

Hoitajat tekevät parhaansa ja hyvää työtä, mutta se ei ajanvarausta lääkärille haluavaa asiakasta juuri lohduta.
Pertunmaan hyvinvointiasema ilmoitti aikaa lääkärille halutessani, ettei lääkäriä ole ja opastettiin menemään Mäntyharjun päivystykseen. Menin seuraavana aamuna Mäntyharjun hyvinvointiaseman päivystykseen ja sieltä ilmoitettiin, ettei lääkäriä sinä päivänä ollut, mutta terveydenhoitaja ottaisi minut vastaan.
Tarvitsin kortisonipiikin, joten tiesin ettei hoitaja voisi sitä suortittaa. Kuitenkin keskustelin hoitajan kanssa, joka valitti tilannetta ja ohjeisti takaisin Pertunmaan hyvinvointiasemalle. En mennyt, koska vaiva oli akuutti.
Varasin ajan Terveystalolle Heinolaan samalle päivälle ja sain tarvittavan hoidon. Maksoin itse, mutta mihin maksamme veroeuromme, kun emme saa meille kuuluvaa palvelua ja hoitoa? Ei eläkeläisillä ole varaa mennä yksityiselle lääkäriasemalle.
Olen eläkeläisenä huomannut, että meidät on unohdettu ja unohdetaan nykypolitiikassa. Itse olen onnellisessa asemassa, koska pystyn maksamaan palveluista ilman yhteiskunnan tukea, mutta useimmat vanhukset ovat aivan heitteillä. Lopuksi, mikä ihmeen hyvinvointikeskus?
 
Rauno Lamberg
Pertunmaa