Lukijalta: Suomen pitäisi luopua Venäjän vastaisista pakotteista yrittämisen helpottamiseksi

Etelä-Savon yrittämiseen liittyviä vahvuuksia ovat puhtaat vedet ja metsä, ruokaturvallisuuteen erikoistunut elintarviketalous, lähiruoka sekä pääkaupunkiseudun ja Venäjän suuret markkinat ja ostovoima sekä Pietarin metropolin läheisyys.

Sinisten tavoitteena on tukea erityisesti uusia biotalouden innovaatioita, palveluinnovaatioita, resurssi- ja materiaalitehokkuutta sekä matkailua. Siniset on valmiit luopumaan turhista Venäjä-sanktioista, sillä ne hankaloittavat yrittämisen mahdollisuuksia alueella.

Siniset toiminnan painopisteenä tulee olemaan yrittäjyyden ja yritystoiminnan kehittäminen ja tukeminen kaikin tavoin, koska vain yrittämisen kautta voimme turvata alueen hyvinvoinnin, vanhustenpalvelut ja perheiden elämisen mahdollisuudet.

Yrityskauppojen helpottamiseen tulee kehittää toimivia malleja. Siniset näkevät Etelä-Savon ja sen naapurimaakunnat yhtenäisenä työssäkäyntialueena.
Uudet tekniset innovaatiot voivat tuoda elinvoimaa, jos niitä osataan hyödyntää.

Siniset korostavat, että digitalisaation mahdollistamat monipaikkainen työnteko, tuotantoprosessien pilkkominen sekä paikkakuntien saavutettavuutta parantavat uudet liikkumisen palvelut lisäävät osaajien vaihtoehtoja.

Markku Siitari
puheenjohtaja
Mikkelin seudun Siniset