Mielipide: Ristiinan lukiotoimipisteen lakkautus ei tuo säästöjä

Mikkelin lukion toisen toimipisteen lakkauttamisen laskennallinen säästö on aivan liian pieni, että todellinen nettosäästö mitenkään voisi toteutua. Lakkautus syö Mikkelin kokonaiselinvoimaa ja tuloja rutkasti säästöjä enemmän.

Arvioitu säästö menetetään heti, jos muutama Mikkelissä asuva perhe muuttaa lakkautuksen takia pois. Tai ei muuta muualta Mikkeliin sen takia, kun ei ole koko koulupolkua tarjolla Ristiinassa.

Laskelmat muuttuvat naurunalaiseksi, mutta päättäjille ei seuraa tästä mitään.

Merkittäviä säästöjä syntyy sieltä, missä kustannukset ovat suurimmat.

Olen yrittäjä ja mukana kolmessa yrityksessä.

Yritykset reagoivat nopeasti muutoksiin liiketoimintaympäristössä ja muuttavat liiketoiminnan sinne, missä toiminta on kannattavaa ja elinvoimasta.

Mikkelin pitäisi toimia aivan päinvastoin, ei supistaa vaan uutta matoa koukkuun ja lähteä rohkeasti hakemaan uusia yrityksiä ja asukkaita muualta.

Tähän voisi palkata tulospalkkaisen myyntimiehen, jonka toimialue olisi pääkaupunkiseutu.

Suuremmista kaupungeista tänne maaseutukaupunkiin muuttavat hakevat puhdasta luontoa, järvenrantaa, suuria tontteja ja lapsille sopivaa kouluympäristöä.

Tähän saumaan on todella hyvä ja kannustettava idea kehittää kestävään matkailuun ja luontoon erikoistunut lukio Ristiinaan, joka olisi vetovoimainen muuttokohde muualta tuleville lapsiperheille.

Heikki Alanko

yrittäjä

Pellosniemi, Ristiina