Lukijalta: Suomi ei ole yhdenvertainen maa kaikille

Olemme eri mieltä Mikkelin Perussuomalaisten puheenjohtaja Aimo Ollikaisen kanssa siitä, että Suomi on yksi maailman yhdenvertaisimpia maita (L-S 7.2.).

Voiko puhua yhdenvertaisuudesta, jos maahanmuuttajien työttömyys on 2—3 kertaa korkeampi kuin yleisesti? Palkkaerot ovat myös suuria ja syrjintä on yleistä työmarkkinoilla, jos ei ole suomalaista nimeä.

Miten voimme puhua yhdenvertaisuudesta, jos puolueenne jatkuvasti muistuttaa, että maahanmuutto on ongelma ja leimaatte ”turvapaikkaturisteja” sekä ”haittamaahanmuuttajia,” kuten kirjoitatte?

Ollikainen on ”huolissaan eurooppalaisista arvoista” sekä ”naisten ja lasten oikeuksien heikkenemisestä.” Puhuuko hän maahanmuuttajien naisten ja lasten oikeuksista?

Eikö ole ristiriitaista puhua yhdenvertaisuudesta kaikille, mutta toiset ryhmät saavat kärsiä syrjinnästä ja huonommasta asemasta?

Jos kotoutumisessa on ollut ongelmia, se johtuu pitkälti siitä, ettei Suomessa, erityisesti teidän puolueessanne, ole poliittista tahtoa purkaa rakeentellisia seikkoja, jotka ruokkivat syrjintää ja rasismia yhteiskunnassamme.

EU on ollut hyvä asia Suomelle. Pidetään huolta siitä, etteivät äärinationalismi ja populistiset puolueet tuhoa hyvää projektia.

Enrique Tessieri
puheenjohtaja
Hamid H. Alsammarraee
Veysi Zengil
Kansainvälinen Mikkeli ry