Lukijalta: Eläkeläisen kristallipallo ei suuria lupaile

Otan esiin kristallipalloni ja pyydän eläkeläisen vuotta 2019 näkyville.

Alkuvuodesta työeläkeindeksin tarkistus tuo 1,45 prosenttia lisää liksaa. Perustoimeentuloon peräti 9 euroa, muutamat eurot vielä käteen puhtaana. Helmikuu tuo uudet verotaulukot. Jääkö mitään jäljelle?

Samalla muistuu mieleeni loppuvuodesta julkaistu, Ylen Tilastokeskukselta tilaama selvitys, joka perustelematta antaa ymmärtää että eläkeläispariskunta on suurin hyötyjä verovarojen jaosta.

En tiedä mistä oli tempaistu tulot, joista kertyy 15 270 euron yhteisverot vuodessa? Ja etuuksia 47 040 euroa? Yksikään tuntemani eläkeläispari ei pääse lähellekään! Liekö tarkoitus antaa se kuva että eläkeläisillä menee lujaa?

Kristallipalloni kertoo, että kansalaisaloite ns. puoliväli-indeksin säätämisestä 10 vuodeksi tulee eduskunnassa olemaan jälleen vitsi. Aivan kuin oli edellinenkin, taitetun indeksin poistamista koskeva aloite.

Erehtymätön lasipallo kertoo myös, että Arkadianmäelle pyrkivät harhauttamaan eläkeläisäänestäjiä ennennäkemättömällä lupausten vyöryllä. Muoviämpäreitä kantavia eläkeläisiä näkyykin katukuvassa runsaasti.

Varsinkin vaaleanpunaisia ämpäreitä on Mikkelissäkin jaossa paljon. Tyhjät ämpärit ovat vertaus lupausten katteesta.

Uusi hallitus, joka muodostuu puna-vihreä-sinisestä koalitiosta, tulee häikäilemättä käyttämään asetta, minkä ylireagoitu ilmastopaneelin julkaisu sille on suonut. Kansaa on pyritty hysterisoimaan pian koittavalla tuomiopäivällä.

Jotta se ei aivan kohta toteutuisi, voidaan säätää haittaveroja ja muita ihmisten elämää hankaloittavia säädöksia ja lakeja.

Erityisesti niiden tulee kohdistua suurimpaan ilmastoa tuhoavaan kansanosaan, eläkeläisiin ja vähävaraisiin.

Halpojen elintarvikkeiden aika on ohi. Liha- ja maitotuotteet saavat rangaistusveron. Maantieliikenne tullaan rauhoittamaan verotuskeinoin vain niille, joilla on varaa maksaa. Sekä vihreiden ylipapeille.

Pidemmällä aikavälillä palloni ennustaa, että oman maakunnan tai kaupungin ulkopuolelle muuten kuin apostoli kyydillä tai munamankelilla matkustettaessa tarvitaan ilmastonsuojelupoliisin lupa.

Eläkeläiset ja muu köyhempi rahvas joutuu erityistarkkailun kohteeksi.

Jossain vihreät hipsterit sekä pääomapiirit naureskelevat tyytyväisenä.

Veikko Elo (ps)
puheenjohtaja, Oikeutta eläkeläisille ry, Etelä-Savon yhdistys.
Mikkeli