Oikaisu: Kimmo Mikander ei esittänyt ESEn myyntiä

Länsi-Savon mielipidesivulla 29.2. julkaistussa valtuutettu Satu Taavitsaisen (sd.) Etelä-Savon energiaa (ESE) koskevassa mielipidekirjoituksessa oli virheitä.

Taavitsainen kirjoitti: ”Olen jo yhden kerran äänestänyt ESEn myymistä vastaan kymmenen vuotta sitten silloisen kaupunginjohtajan Kimmo Mikanderin sitä esittäessä. Tuolloin voitimme yhdellä äänellä ja ESE pysyi kaupungin omistuksessa.”

ESEn myyntiä koskeva käsittely päättyi kaupunginhallituksen kokouksessa 13.12.2010. Silloin asiasta äänestettiin Taavitsaisen tekemän vastaehdotuksen pohjalta ja Taavitsaisen ehdotus voitti äänin 2–4. Hallituksen pöytäkirjasta ilmenee, että äänestyksessä hävinneessä kaupunginjohtajan esityksessä ei kuitenkaan esitetty ESEn myyntiä. Siinä päinvastoin todettiin, että ”maakunnallisen energiaratkaisun toteuttaminen ei aiheuta tässä vaiheessa enempiä toimenpiteitä”. Mikanderin ja Taavitsaisen esitysten ero oli siinä, että Mikanderin esityksessä jätettiin auki mahdollisuus palata asian valmisteluun myöhemmin.