Mielipide: Vielä Rahulan kyläkoulusta

Rahulan kyläläiset eivät aio hyväksyä Mikkelin kaupungin suunnitelmia koulunsa suhteen, ja he ovatkin jo selvittäneet muita vaihtoehtoja.

Mikkelin kaupunki on lakkauttamassa Rahulan kyläkoulun lukuvuoden 2017 alusta alkaen. Tämä toimenpide on luettavissa kaupungin talouden tasapainottamistyöryhmän lausunnossa ja tätä toimenpidettä varten on Rahulan ja Sairilan kouluille nimetty yhteinen rehtori lukuvuoden 2016 alusta alkaen. Hänen yhtenä tehtävänään on käytännön toimien valmistelu Rahulan koulun oppilaiden siirtämiseksi Sairilaan.
Koulu on täysin terve, oppilasmäärä vaihtelee seuraavien viiden lukuvuoden aikana välillä 57—50, eikä remonttitarpeita ole. Rahulan koulu on Mikkelin keskiarvoa halvempi yksikkö, ja Mikkelin kaupungilla on ilmeisen suuri missio lakkauttaa haja-asutusalueen palveluverkko.
Rahulan kyläläiset eivät aio hyväksyä Mikkelin kaupungin suunnitelmia koulunsa suhteen, ja he ovatkin jo selvittäneet muita vaihtoehtoja. Kun kaupunki on ilmeisesti päätöksensä tehnyt, katseet on käännetty Juvan suuntaan.

Elina Keskitalo

Elina Keskitalo

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet