Lukijalta Heikki Karastia vastaan: Haluaako Karasti olla marttyyri ja urhea ritari, joka taistelee esivaltaa vastaan?

Pastori Heikki Karasti on tullut näyttävästi julkisuuteen saatuaan Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulilta kirjallisen varoituksen vihittyään avioliittoon samaa sukupuolta olevan parin.

Raamatun sanan sekä luterilaisen kirkkomme tunnustuskirjojen ja virallisen kannan vastaista toimintaansa hän on puolustanut mm. seuraavasti: ”Toimin mieluummin omantuntoni mukaan kuin totellen piispani antamia ohjeita”.

Miten voi luterilaisen kirkon pappi nostaa omatuntonsa sekä Raamatun selkeän sanan että kirkkomme opetuksen yläpuolelle? Ja antaa piupaut piispansa ohjeille?

Eikö se mitätöi ”sola scriptura” (yksin Raamattu) -korostuksen, yhden uskonpuhdistuksen peruspilarin? Ja osoita myös tavatonta ylimielisyyttä omaa esimiestään kohtaan?

Jos Karasti olisi ortodoksikirkon pappi, hänen käytöksensä johtaisi välittömään erottamiseen.

Karastilla ei olisi mitään mahdollisuutta toimia myöskään Etiopian Mekane Yesus -kirkon palveluksessa, koska maailman suurin luterilainen kirkko ei hyväksy samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Eikä tuon käsityksen omaavia pappeja työntekijöikseen.

Entä mihin Karastin käytös johtaisi täysin maallisessa työyhteisössä? Jos hän siellä kieltäytyisi tottelemasta esimiehensä selkeitä ohjeita, eikö hän aika pian saisi kenkää? Ellei itse älyäisi jättää eroanomustaa.

Jos Karasti ei voi toimia kirkkonsa voimassaolevan käytännön mukaisesti eikä totella esimiehen ohjeita, miksi ihmeessä hän haluaa jääräpäisesti pysyä papin virassa?

Eikö olisi paljon reilumpaa erota kuin jäädä odottamaan mahdollista erottamista? Vai haluaako Karasti etsiä marttyyrin mainetta urheana ritarina, joka taistelee esivaltaa vastaan?

Raamatussa on kristallinkirkas opetus avioliitosta miehen ja naisen välisenä. Siihen liittyen opetus lesbo- ja homosuhteista ”luonnonvastaisena säädyttömyytenä”.

Vapahtajamme Jeesus, jonka syntymäjuhlaa kohta vietämme, on itse sanonut:

”Ettekö ole lukeneet, että Luoja alun perin teki ihmisen mieheksi ja naiseksi? .. Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.”

Kaiken tämän Heikki Karasti ja muut hänenlaisensa haluavat tehdä tyhjäksi oman harhaan ajautuneen ”omantuntonsa” tähden.

Kuka siis ”tekee toiminnallaan hallaa kirkon maineelle”?

Seppo Väisänen
rovasti, missiologian tohtori
Mikkeli

Luetuimmat