Lukijalta: Keskussairaalassa hoito pelaa, mutta jatkohoidossa homma ei toimi

Mikkelin Keskussairaalan erikoissairaanhoito toimii. Hoitoa saa ja hoitoon pääsee tarvittaessa. Viisi vuorokautta hoitoa saneena tein joitakin huomioita, joista varmaan johto ja suunnittelijat ovat tietoisia.

Sairaalaan tulee, varsinkin tällaisina tautisina aikoina, potilaita ovien täydeltä yötä päivää. Ei voi sanoa, että kaikki paikat ovat täysiä. On täytettävä kaikki tilat käytäviä myöden.
Lääkärit ja henkilökunta toimivat jatkuvasti äärirajoilla koko ajan. Mutta kauanko he kestävät?
Kun erikoissairaala on tehtävänsä tehnyt, ei olekaan paikkaa jonne lähettää potilas jatkohoitoon. Koska kaikki jatkohoitopaikat on ajettu alas tai vähennetty minimiin. Hoitopaikoista ilmoitetaan paikkojen olevan täysiä, ei voida ottaa! Baletti ei pyöri!
On lisääntyvissä määrin meitä vanhoja, eläen erilaisissa olosuhteissa, kuka yksin, tai heikon kaverin kanssa, jotka eivät jatkohoidosta selviydy.
Olisi järjestettävä tarpeeksi resursoitu paikka, tiloineen ja henkilökuntineen, joissa tehtäisiin tämä "väliaikaishoito", ainakin tällaisina poikkeuksellisina aikoina. Vaikka tarve on varmaankin jatkuva. Vanhukset lisääntyvät.
Kiitän lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa hyvästä, tehokkaasta hoidosta ja tutkimuksista osastolla 34.

Onni Viertola
Mikkeli