Lukijalta: Maahanmuuttoon on monia motiiveja

Aluksi on hyvä selventää käyttämiämme termejä maahanmuutosta, viitaten Enrique Tessierin kirjoitukseen (L-S 16.2.).

Niin kuin tiedämme, on olemassa monenlaisista motiiveista johtuvaa maahanmuuttoa. Esimerkiksi työ, opiskelu, rakkaus, elintaso, turvapaikka ja niin edelleen.

Me emme leimaa näitä kaikkia maahanmuuttajia turvapaikkaturisteiksi ja haittamaahanmuuttajiksi. Käyttämämme nimitykset kuvaavat hyvin maahanmuuttoon liittyviä ongelmia.

Esimerkkinä 10 000 kielteisen päätöksen saanutta, joita ei saada palautettua. Molemmin puolin ei pitäisi yleistää asioita. Se hankaloittaa rakentavan keskustelun käymistä.

Mitä tulee palkkaeroihin ja syrjimiseen, perussuomalaiset vastustavat lakialoitetta työvoiman saatavuusharkinnan poistosta EU-alueen ulkopuolelta tulevilta.

Jos saatavuusharkinta poistuu, se tarkoittaa matalapalkka-aloille lisää halpatyövoimaa. Uskomme tämän kasvattavan palkkaeroja ja syrjimistä entisestään ja vielä lisäävän harmaata taloutta.

Haluamme suomalaisten ja maahamuttajien olevan samojen työehtosopimusten piirissä. Tässä olisi työmaata ammattiliitoille, mikäli asumistukien haalimiselta ehtivät.

Naisten ja lasten oikeudet koskevat erityisesti myös maahanmuuttajia. Suomalainen yhteiskunta ja kulttuuri on hyvä paikka naisille ja lapsille, haluaisimme sen sellaisena myös säilyttää.

Maassa maan tavalla on vanha hyvä ohje.

Aimo Ollikainen
puheenjohtaja
Mikkelin Perussuomalaiset