Mielipide: Työmatkapyöräilyä kannattaa tukea

Näyttää siltä, että valtio rupeaa tukemaan työmatkapyöräilyä ensi vuonna oikein olan takaa. Nyt jos milloin olisi otollinen aika työnantajien tarttua tarjoukseen.

Mikäs sen parempi aamun avaus kuin hurauttaa pyörällä töihin. Päivän päätteeksi voi ajella kotiinpäin vaikka pitemmän kaavan kautta.

Siinä tulee hyötyliikuntaa aimo annos. Iltasella voi ulkoiluttaa pyöräänsä yksin tai isommassa porukassa, jos sosiaalista kanssakäymistä on vailla.

Tuolla tavalla jää aikaa muuhunkin ja säilyvät myös ihmissuhteet parempina.

Mikä olisi hienompaa kuin työnantajan tuki työntekijälle tässä asiassa. Hyöty olisi aivan varmasti molemminpuolinen.

Ihminen tarvitsee fyysistä rasitusta ja myös psyykkistä pysyäkseen tikissä.

Itse kokisin psyykkisen kuorman vähentyvän jo sillä, kun tietäisin työnantajan panostavan terveyteeni ja hyvinvointiini ottamalla osaa työsuhdepyörän hankintaan.

Vielä matalampi olisi kynnys työmatkapyöräilyn aloittamiseen, jos alle saisi työsuhdesähköpyörän. Samalla myös voisi tehdä pikkiriikkisen palveluksen ilmastonmuutoksen puolesta.

Varsinkin Mikkelin kokoisessa kaupungissa välimatkat ovat mielestäni maltilliset, joten etäisyyksien ei pitäisi muodostua ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi.

Vaikka ajat ovat kovat, korona jyllää ja talouden ruuvi on tapissa, luulisi työntekijöiden hyvinvoinnilla olevan jotain merkitystä, kun rahoja jaetaan ja toisaalla vyötä jatkuvasti kiristetään tahtia unohtamatta.

Mikko Karttunen

työmatkapyöräilijä

Mikkeli