Mielipide: Arvot alennusmyynnissä tämän päivän Mikkelissä

Sotilasura suojeli minua nuoruudessani puoluepolitiikalta.

Nyt kiitän siitä luojaani, niin armotonta ideologian hukuttamista esiintyy kaikilla puolueilla Ristiinan lukion tapauksessa.

Kokoomus on profiloitunut sivistys- ja talousosaamispuolueena. Kummastakaan vahvuudesta ei näy merkkiäkään.

SDP on muuttunut kaupunginhallituksen puheenjohtajan johdolla vähäväkisten esitaistelijasta pröystäilevien hankkeiden takuumieheksi.

Keskusta on hylännyt alkiolaiset juurensa ja käy maaseudun kimppuun ilmeisen kannatuspaniikin vuoksi. Yksittäinen paikkoheitto ei tilannetta pelasta.

Vlhreät, alunperin luontopuolue, ei näe asfalttiviidakkoaan pidemmälle.

Perussuomalaiset ovat olleet hiljaa, eivätkä ole ryvettyneet kaupunginhallituksessa. Kun asiasta ei saa millään maahanmuuttokysymystä, voisiko tavallisten suomalaisten, ristiinalaistenkin, puolustamisesta kehittyä "esijytky"?

Jukka Pöyry pitää linjansa, häneltä voi odottaa mitä tahansa.

Kaupunginjohtajan poliittista taustaa en tunne, mutten palkkaisi häntä strategista osaamista vaativiin tehtäviin.

Miten arvojen alennusmyyntiin on päädytty?

Uskon, että talouskriisin "yllättäessä" turvauduttiin paniikissa "pienimmän riesan" tiehen. Kritiikin yltyessä asia muuttui arvovaltakysymykseksi.

Hyvä johtaja kuuntelee asiantuntijoita, ottaa vastaan palautetta, toimii arvojensa mukaisesti ja muuttaa tarvittaessa kantaansa.

Puolustusvoimissakin arvostettiin vuosikymmeniä sitten usein kovaäänistä, järkähtämätöntä, faktoistakin huolimatta tiukasti päätöksessään pysyvää johtajaa. Nykyään heitä, jos heitä vielä on, pidetään lähinnä tyhminä.

Mikkeliläiset ovat pääasiassa viisasta tolkun väkeä. Jos tästä asiasta järjestettäisiin kansanäänestys, uskon vakaasti ylivoimaisen enemmistön äänestävän kaikkien lukioleikkausten perumisen puolesta. Vielä on aikaa tehdä järkeviä päätöksiä!

Hannu Räsänen

ye-everstiluutnantti evp., Maanpuolustuskorkeakoulun johtamisen ja logistiikan pääopettaja 1997—2003

Ristiina, Mikkeli