Lukijalta: Puutteellista tietoa Biosairilasta

Vaasan Hallinto-oikeus kumosi Metsäsairilan -alueelle ESEn Oy:n, Metsäsairila Oy:n ja eri keinottelijoiden hakeman Biosairila Oy:n ympäristöluvan.

Vaasan Hallinto-oikeus kumosi Metsäsairilan -alueelle ESEn Oy:n, Metsäsairila Oy:n ja eri keinottelijoiden hakeman Biosairila Oy:n ympäristöluvan. Perusteena eivät olleet valitukset, vaan jo alunperin täysin puutteellinen ympäristölupa.
Metsäsairilan Olli Miettinen kommentoi, että ympäristölupaa vain täydennetään ja biokaasulaitos voi aloittaa toimintansa ehkä puolisen vuotta myöhässä. Näinköhän?
Hallinto-oikeuden päätös kertoo tarkasti lukevalle, että koko hakemus on laadittava uudelleen. Lisäksi on selvitettävä, tarvitseeko suunnitelma ympäristön vaikutusarviointi-prosessin. Olipa niin tai näin, uusi lupaprosessi vie 3—5 vuotta.
On epätoivottavaa, joskaan ei mahdotonta, että Biosairilan omistajat olisivat menneet ja tilanneet biokaasulaitteet jo elokuuksi 2017. Elokuun loppu on takaraja työ- ja elinkeinoministeriön myöntämälle tuelle, siksi kiire.
Jos tilaus on tapahtunut, kuka maksaa? Toivon, ettemme ainakaan me kaupunkilaiset

Jiitee Hartikainen
filosofian maisteri, geotieteet
Mikkeli

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo