Mielipide: Miksi me mekaanisen metsäteollisuuden työntekijät lakkoilemme? – Siksi, että ammattiyhdistysliike halutaan nujertaa!

Minkä takia me mekaanisen metsäteollisuuden työntekijät olemme lakossa?

Me olisimme mielummin työmaalla, tekemässä Floridan mummoille ja papoille osinkoeuroja, mutta ei!

Mekaanisen metsäteollisuuden työehtosopimusneuvottelut eivät ole kaatuneet ajan puutteeseen tai ammattiliiton haluttomuuteen, vaan Metsäteollisuus ry on ajanut työntekijät lakkoon nujertaakseen ay-liikkeen.

Metsäteollisuuden panos neuvotteluissa mekaanisen metsäteollisuuden uudeksi työehtosopimukseksi on rajoittunut uhkailuun ja työsulkuun.

Työnantajan vaatimukset ovat rankkaa tekstiä.

Kiky-tunnit on säilytettävä, palkallista sairausaikaa on lyhennettävä jopa kolmanneksella ja sairausajan palkkaa leikattava 15 prosentilla.

Työnantajan vaatimukset ovat rankkaa tekstiä.

Lisäksi listalla ovat kolmivuorotyön työajanlyhennyskorvauksen leikkaaminen seitsemällä prosentilla, palvelusvuosilisän poistaminen ja korvattavien arkipyhien määrän leikkaaminen.

Työnantajalle halutaan myös oikeus jakaa vuosiloma useampaan osaan, oikeus määrätä pekkaspäivä vuorokautta ennen vapaan pitämistä, oikeus sopia pekkaspäivät työpäiviksi ilman ylityökorvausta sekä oikeus sopia sunnuntailisä nykyistä pienemmäksi.

Tähän lisätään vielä jäsenmaksuperinnän poistaminen sekä ehdoton työrauha ja mittavat lakkosakot, jotka käytännössä estävät poliittiset lakot tai tukilakot.

Olisitko sinä valmis hyväksymään nämä heikennykset?

Minä en.

Siksi olen lakossa.