Lukijalta: Lääkintähelikopteri pitäisi sijoittaa Mikkeliin

Sosiaali- ja terveysministeriö suositteli elokuussa uuden lääkintähelikopterin kotipaikaksi Lappeenrantaa Kouvolan sijaan.

Kouvola ja Lappeenranta ovat kiistelleet helikopterin sijoituspaikasta.

Onkohan Mikkelin kaupunki ollut aktiivinen tässä asiassa? Mikkeli olisi oivallinen paikka lääkintähelikopterin sijoituspaikaksi. Meillä on lentoasema jossa infra on kunnossa ja jopa uusi, yksityisen rakentama lentokonehalli valmiiina.

Kopterin tehokas toimintasäde on noin 100 kilometriä. Se antaisi myös Viitostielle Lahden tehokkaan avun. Jos kopteri sijoitetaan Lappeenrantaan, sen toimintasäde on puoliksi Venäjän puolella?

Onkohan ministeriön työryhmä tutkinut ja perehtynyt Kaakkois-Suomen osalta eri vaihtoehtoihin, koska vain Lappeenrantaa ja Kouvolaa on tässä asiassa tutkittu?

Antti Seppälä
Mikkeli

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet