Lukijalta: Kaasua, kaasua

Biosairila Oy ajaa taloudellisesti täysin kannattamatonta biokaasutuotantoa Mikkeliin. Minkäänlaisia kannattavuuslaskelmia ei ole esitetty kaupunginvaltuutetuille, jotka kuitenkin rahoittavat mikkeliläisten nimissä tämän seikkailun, kirjoittaa Jiitee Hartikainen.

Biosairila Oy ajaa taloudellisesti täysin kannattamatonta biokaasutuotantoa Mikkeliin. Minkäänlaisia kannattavuuslaskelmia ei ole esitetty kaupunginvaltuutetuille, jotka kuitenkin rahoittavat mikkeliläisten nimissä tämän seikkailun.
Lupaviranomaiset ovat jo vesittäneet kaasuhankkeen, mutta Biosairila Oy:n röyhkeät edunsaajat, siis toimijat, eivät välitä tästä, vaan ovat rakentamassa — varoituksista huolimatta biokaasutehdasta.
Vaikkakin on lupa rakentaa, ei ole lupaa aloittaa toimintaa. Eikä tule koskaan olemaankaan näille suunnitelmille! Hanketta viedään eteenpäin, koska toimijat ajavat ensisijaisesti omia etujaan: ESEn, Metsäsairilan ja Biosairilan johto ja hallitukset!
Mikkeliläiset veronmaksajat joutuvat pulittamaan 11 miljoonaa euroa tästä hyvä veli -seikkailusta! Hanke kuulema kannattaa, koska valtiokin tukee huuhaata 3,4 miljoonalla.
Vaikka ESEn, Metsäsairilan ja Biosairilan johto ja päättäjät vetävät rankasti omaan kassiinsa, tulee Mikkelin uuden kaupunginhallituksen ja -valtuuston herätä. Uudelta konsernijaostolta odotetaan siltäkin nyt paljon!

Jiitee Hartikainen
FM, vesispesialisti
Mikkeli

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.