Lukijalta: Liikenneministeriön märät unet pahoittavat automiehen mielen

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun tyttö ampaisi mopon selässä kärkikolmion takaa ja kiillotti takinliepeillään etupuskuriani.

Mutta vielä enemmän mieleni pahoitin, kun muistin, että kohta kolmion takaa voi suhahtaa mopo, joka painaa kaksi tonnia ja keulii eteeni 70 kilometriä tunnissa, kun sallittu olisi 60 km/h.

Ja pahoitin mieleni siitäkin, kun luin että ”muutoksella on liikenteen sujuvuutta lisääviä vaikutuksia ja sillä on positiivisia vaikutuksia myös ympäristön kannalta.”

Ei ymmärrä eläkeope enää edes liikennevaliokunnan lausuntoja.

Pahoitin minä mieleni siitäkin, kun kuulin että moottoriteillä sallitaan pian 130 km/h. Suomalaiseen tyyliin kuuluu silloin ajaa 150 km/h, ettei putoa pulkasta eikä bemarikuskit koko ajan kurki sivuikkunoista. Kyllähän 2-litrainen turbodiesel siinä hyvin fiilaa ja höylää, mutta kedon kukkia ei ehdi katselemaan nyt kun niitä vielä on.

Sillä oikein minä mieleni pahoitin, kun tajusin, että autoni on pian historiaa ja tilalle tulevat ruohoautot, joita ei veroteta ollenkaan, vaikka ne syövät maasta kaiken vihreän niin kuin lampaat ennen Kreikan vuorilta tai kanit Australiassa.

Eniten ihminen mielensä pahoittaa, jos sille valehdellaan päin naamaa.
Nytkin mediassa kerrottiin, että kompostijätteestä tehdyllä polttoaineella voidaan huomattavasti vähentää kasvavan lentoliikenteen päästöjä ja että tulevaisuuden ihminen lentää Thaimaahan omalla paskallaan.

Kyllä minä niin mieleni pahoitan lukiessani liikenneministeriön ja ympäristöministeriön märkiä unia, joissa hölmöläisten täkkiä koko ajan pienennetään leikkaamalla palasia toisesta päästä ja kursimalla ne toiseen päähän.

Kauko Aalto
Mikkeli