Lukijalta: Mikkelin on edistettävä oikorataa ja rakennettava Viitostien varrelle lähiruokamyymälä turistirysäksi

Mikkelin päättäjät ja virkamiehet ovat koonneet aineistoa Mikkelin tulevan elinvoiman kehittämiseksi.

Mikkelin päättäjät ja virkamiehet ovat koonneet aineistoa Mikkelin tulevan elinvoiman kehittämiseksi.
Asia on haasteellinen, koska menolipun ostajia on enemmän kuin menopaluun ostajia ja kuolleita on enemmän kuin syntyneitä. Maakunnan ja Mikkelin väkimäärä vähenee. Viitostiellä ja rautateillä ohi ajavien määrä kasvaa eikä lentoliikentelle lähiaikoina näy merkittävää lisäkäyttöä.

Liikenneyhteydet ovat kuitenkin ratkaisevassa asemassa. Olen kuunnellut erityisesti Mikkelin ulkopuolisten näkökantoja Mikkelin kehitysmahdollisuuksista. Kysyessäni oikoradasta, vastaajat ovat pitäneet sitä erittäin merkittävänä. Paitsi liittymistä pääkaupunkiseudun työssäkäyntialueeseen, se mahdollistaisi Helsingiin tulevien matkailijoiden vierailumahdollisuuden Mikkeliin.
Tätä mahdollisuutta kannattaisi ajaa, sillä edellä esitetyn lisäksi sillä on aluepoliittisia, kaavoituksellisia ja asumisen kustannuksiin sekä kiinteistöjen arvoihin liittyviä vaikutuksia. Tuemme myös tärkeää kilpailuetuamme, puhdasta vettä ja luontoa.
Olen kuitenkin hämmästynyt kauppakamarin nihkeästä, jopa kielteisestä suhtautumista oikorataan. Raideliikenne oli pois kokonaan heidän liikenteellisistä linjauksistaan ja vaikutus on näkynyt maakunnan välinpitämättömänä suhtautumisena.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet