Mielipide: Laboratorion muuton ajankohta Anttolassa varmistui myöhään

Antti Roivainen kertoi yleisönosastokirjoituksessaan (LS 22.1.) siitä, miten Islab ei tiedottanut riittävästi Anttolan näytteenoton muutosta. Tämä on aivan totta. Pyydämme anteeksi asiakkaillemme koitunutta haittaa.

Muuton taustalla on se, että Mikkelin kaupunki tarvitsi hyvinvointiaseman tilat itselleen. Valitettavasti tieto laboratorion muutosta varmistui sen verran myöhään, että se ei ennättänyt muun muassa Essoten palveluoppaaseen.

Islab päivitti tiedot muuttuneesta osoitteesta eri laboratorion tietojärjestelmiin ja internetiin vasta 7.1. Ajanvarausohjelmassa uusi osoite on näkynyt vasta 15.1. alkaen.

Islab tiedotti lisäksi muutosta entisen hyvinvointiaseman ovella jo ennen joulua, mutta tiedote oli jostain syystä poistettu. Pahoittelemme, ettei tietoa ollut hyvinvointiaseman ovella laboratorion aloittaessa uudessa paikassa.

Ainakin ajanvarausohjelman tietojen perusteella näytteenotot sujuivat Anttolassa kaikesta huolimatta hienosti. Potilaiden kuittaus ohjelmaan on tapahtunut joko ennen varattua aikaa tai muutama minuutti ajanvarauksen hetken jälkeen. Yliajalle näytteenotossa on mennyt vain kahdella asiakkaalla.

Tiedonkulun ongelmista ja yllätyksistä huolimatta olemme tyytyväisiä. Laboratorio halusi palvella Anttolassa asiakkaita palvelutalossa jo ennen Essoten vastaanottojen käynnistymistä, koska päivälle 15.1. oli tehty jo ajanvarauksia. Niiden peruttaminen ei olisi onnistunut, koska kaikkien asiakkaiden yhteystietoja ei ollut käytettävissä. Tällä järjestelyllä pystyimme ottamaan kaikki vastaan.

Sekä laboratorio että Essoten palvelut sijaitsevat nyt uudessa paikassa, palvelutalossa. Osoite on Taipaleentie 25–29. Ennakkotiedoista poiketen Anttolan hyvinvointiasema aloittaa siellä näillä näkymin maaliskuun alkupäivinä.

Päivi Ylikangas

Johtava ylilääkäri, Islab

Hans Gärdstöm

Ylilääkäri, Vastaanottopalvelut, Essote