Lukijalta: Satu Taavitsainen pistää yhden ihmisen töppäilyn koko mikkeliläisen hiihtoväen syyksi

Entisen Neuvostoliiton oikeuskäytännöistä on kerrottu, että kun sopiva syyllinen on valittu, niin syyte kyllä keksitään myöhemmin ja syytetty syylliseksi todetaan.

Kansanedustaja Satu Taavitsainen vie tätä ajatusmallia vielä pitemmälle. Syyllistä ei tarvita, tuomitaan kollektiivisesti lähin viiteryhmä joka ei välttämättä mitenkään liity ”rikokseen”.
Mikkelissä on satoja vapaaehtoisia jotka pyörittävät Latupirttiä, kunnostavat latuja omalla kustannuksellaan käyvät talkoissa Savonia-hiihdossa. Taavitsaisen argumentointi räpsii märkää rättiä tämän hiihtoväen naamalle.
Ikävä välikohtaus Kalevankankaalla on jyrkästi tuomittava ja kuten Arto Seppälä totesi, olisi erittäin hyvä jos uhri voisi tehdä rikosilmoituksen.
Kaikenlaista ”raivoa” esiintyy liikenteessä, kaupan kassalla, ravintolassa, itse olen joutunut uimahallissa ”allasraivon kohteeksi” toisen uimarin taholta, korva sattui hipaisemaan toisen uimarin jalkaa. Pitäisikö tässä tapauksessa lopettaa uimahallin vai Mikkelin Uimaseuran määrärahat?
 Pitkän linjan kuntohiihtäjänä olen huomannut, että hiihtoväki on erittäin ystävällistä, tolkun väkeä. Rantakylässä hiihdellessä olen pannut merkille, että lapset tulevat usein leikkimään ensilumen ladulle varsinkin syystalvella, saattavat jopa viritellä risuista "ansoja" hiihtäjille ja kurkkivat puun takaa miten kävi. Pitäisikö lapsilisät kieltää, vai vanhemmat tai Mannerheimin Lastensuojeluliitto? Olisivatko Nuoret Kotkat vastuussa?
Vastakkainasettelu on turhaa. Päättäjäpoliitikot, kehittäkää Kalevankankaalle lisää kävelyreittejä sekä kunnon kyltit ohjeiksi liikkujille. Ihmiset haluavat liikkua luonnossa kukin omalla tavallaan. Rantakylään voisi siitä keinolumesta tehdä lapsille pienen pulkkamäen.
Toivottavasti huitoja saadaan kiinni ja tarvitsemaansa terapiaan impulssikontrollin parantamiseksi. Sopiva rangaistus olisi ehkä yhdyskuntapalvelu; talvisten kävelyreittien kunnostamisessa Kalevankankaalla.
Neuvostoliitto muuten romahti vuonna1991.

Jouko Elfving
Mikkeli