Mielipide: Puheet ja teot ovat ristiriidassa Mikkelissä

Kaupunginjohtaja Timo Halonen on esitellyt laajasti strategista ajatteluaan.

Ajatukset, kuten kunnan henki ja maine, yhteisöllisyys sekä kaikkien ottaminen mukaan ovat erinomaisia.

En ole nähnyt kaupungin strategioita, mutta oletan niiden sisältävän näitä periaatteita. Siksi on järkyttävää todeta, miten jyrkässä ristiriidassa puheet ja teot ovat.

Epäilin jo aiemmin kaupunginjohtajan strategista osaamista. Nyt olen sen ja suhteellisuudentajun puutteesta varma.

Ristiinan lukion lakkauttamisen säästöiksi on osoitettu 25 000 euroa. Summa saadaan, kun vähennetään korjatusta säästösummasta (108 000 euroa) 83 000 euroa, mikä aiheutuu valtionapujen menetyksestä aloituspaikkoja vähennettäessä.

Tämä on summa, jolla kaupunginjohtaja on valmis myymään periaatteensa, luomaan vastakkainasettelua, pilaamaan yhteishenkeä ja romuttamaan kaupungin vähäiseksi käyneen maineen.

Kyse on kyvyttömyydestä asettua kuntalaisen asemaan,

Todellinen vaikuttavuusarviointi näyttää olevan tuntematon käsite. Kyse on kyvyttömyydestä asettua kuntalaisen asemaan, käsittämättömästä asenteesta liitoskuntia kohtaan ja täysin väärästä "juustohöyläperiaatteesta" kriisitalouden hoidossa.

Sivistysjohtaja Virpi Siekkisen kohdalla asia on astetta vakavampi.

Esittelevänä virkamiehenä virheellisten tietojen esittäminen ja asiaan vaikuttavien oleellisten tietojen (aluehallintoviraston raportti) pimittäminen valtuustolta asiaa päätettäessä on vähintään hyvän hallintotavan vastaista.

Hallinto-oikeus ottaa kantaa tehtyihin valituksiin ja toimeenpanokieltoon. Olivat päätökset millaisia tahansa, olisi valtuuston syytä miettiä, nauttiiko tällainen viranhaltija valtuuston luottamusta.

Esitän että kaupunginjohtaja ja sivistysjohtaja sekä kaupunginhallitus myöntävät virhearvion ja palauttavat päätöksen valtuustolle uudelleen käsiteltäväksi oikeilla tiedoilla.

Näin pienellä eleellä vastattaisiin aluehallintoviraston vaatimuksiin, parannettaisiin koko kaupungin ilmapiiriä, maineen palauttaminen voisi alkaa ja hyvää johtajuutta arvostettaisiin laajasti koko kaupungissa.