Mielipide: Koulu kylässä, kylä koulussa

Kun Mikkelin kaupunki ei saanut Ihastjärven koulua lakkautuksen jälkeen myytyä ja toivotut säästöt koulun lakkauttamisesta ovat tipotiessään, on oiva mahdollisuus avata koulun tilat uudelleen käyttöön.

Kiinteistöä on turha pitää tyhjillään, kun samaan aikaan on huutava pula esimerkiksi liikuntasaleista.

Luonnon keskellä oleva hyvä koulurakennus on erinomainen oppimis-, kasvamis- ja kehittymisympäristö varsinkin korona-aikaan, jolloin väljyyttä tarvitaan lisää.

Mahdollisuuksia on monia ja tilat muuntuvat niin koululaisten, ikäihmisten, kesäasukkaiden kuin kaikkien muidenkin ryhmien käyttöön lähes ympärivuorokautisesti.

Pari aktiivista kuntalaista on tehnyt kansalaisaloitteen koulun uudelleen käynnistämisestä. Aloitteen voi allekirjoittaa internetissä.

Uskon löytyvän monia kiinnostuneita tahoja koulun tilojen ja toimintojen eteenpäin viemiseksi.

Myös opetustoimi voisi harkita, olisivatko tilat sittenkin hyödynnettävissä koulutyöhön parakkirakennelmien sijaan ja erityistä tukea tarvitsevien lasten pienryhmäopetukseen.

Bussithan ja taksit Ihastjärven suunnalla kulkevat jo muutenkin, joten kaupungista pääsee oikein hyvin myös Ihastjärvelle.

Oppilaaksiottorajoja voitaisiin tarkastella koko kaupungin alueella muutenkin uudelleen. Väitän, että niilläkin tarkasteluilla olisi löydettävissä etuja.

Kehittämisajatuksena vielä sekin, että hallintokuntien välinen yhteistyö esimerkiksi kuljetuksien ja liikennöinnin suhteen olisi tavoiteltava tahtotila.

Jaana Strandman

erityisopettaja, kunnallisvaaliehdokas (ps.)

Mikkeli