Lukijalta: Eläkeläisilläkö muka kulutusjuhla?

Meitä eläkeläisiä syytetään yhteiskunnan syöpäläisiksi kun syömme nyt työssä olevien eläkkeet. Niin ja vielä vietämme kulutusjuhlaa toisten rahoilla!

Jäin eläkkeelle 9 vuotta sitten 50:n työvuoden jälkeen. Ensimmäinen eläkkeeni oli noin 1 700 euroa, josta ennakonpidätys 23 prosenttia. Nyt eläkkeeni on noussut parilla sadalla.
Veroprosentti nousi vuosi sitten puoli prosenttia mutta nyt helmikuun alusta 2,5 prosentilla. Kysyin nousun perustetta Veronmaksajien keskusliitosta, mutta muuta selitystä eivät keksineet kuin kuntaveron nousun.
Vuosi sitten se riivatun taitettu indeksi, jonka Paavo Lipponen loi aikoinaan, korotti eläkkeitä 0,59 prosenttia, mutta kun veroprosenttini nousi puolella prosenttiyksiköllä, putosi nettoeläkkeeni yhdellä prosentilla.
Nyt vuodenvaihteessa indeksikorotus oli 0,55 prosenttia ja nettoeläkkeeni putosi tuon 2,5 prosenttia, veronnoususta johtuen 3,2 prosenttia. Mihin rahat häviävät? Joku syö kuormasta?
Jos niin hullusti kävisi että eläisin vielä parikymmentä vuotta niin silloin voin sanoa olevani köyhä mies.
Eli, me eläkeläiset tuhoamme yhteiskunnan kun emme kuluta ja se taas johtuu siitä että ei ole rahoja joita laittaisi kiertoon. Eläkekassoilla on kaiketi ainakin kahden vuoden valtion budjetin verran varallisuutta.

Heikki Seppänen
eläkeläinen
Mikkeli

Luetuimmat