Lukijalta: Politiikassa pelataan likaista peliä yhtä puoluetta ja sen puheenjohtajaa vastaan

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa perussuomalaiset saivat ison jytkyn. Vaalivoitto antoi mandaattia tulla kuulluksi hallitusneuvotteluissa.

Hallitusohjelma sovittiin ja perussuomalaisille tuli viiden ministerin asema hallituksessa. Sitten tuli perussuomalaisten kesäkokous ja uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon valinta.

Aiemmin puolueiden puheenjohtajat ovat korostaneet sisäisiä asioita, jotka eivät kuulu muille. Perussuomalaisten puheenjohtajavaali ei ollutkaan puolueen sisäinen asia ja alkoi likainen peli.

Ensimmäisenä Petteri Orpo ilmoitti ettei kokoomus seurustele Halla-ahon puolueen kanssa ja sai muut hallituspuolueet taakseen.

Yhdestä miehestä tuli tekosyy muille hajottaa itselleen vaarallisen suureksi noussut puolue. Tämä onnistui Timo Soinin ministerivallanhalun avulla.

Orpon ja Sipilän likainen peli onnistui. Samalla mitätöitiin noin 500 000 suomalaisen äänen merkitys ja osittainen demokratian ryöstö toteutui.

Vaalikauden aikana tapahtui myös useita puolueloikkauksia. Niissä kymmenien tuhansien suomalaisen äänet keltään kysymättä toiseen puolueeseen. Jälleen oli kansanvaltaa ryöstetty ja demokratia sai ison kolauksen.

Tämän kevään vaaleissa sama jatkui. Useat puoluejohtajat julistivat jo ennen vaaleja, etteivät ole yhteistyössä perussuomalaisten ja Jussi Halla-ahon kanssa. Ei edelleenkään kunnioiteta puolueiden suvereniteettia.

Yksi puoluejohtaja on niin boikotoitu ettei lähes 540 000 suomalaisen ääniä hyväksytä demareiden, kokoomuksen ja keskustan taholta. Missä on demokratia ja perustuslain kunnioitus?

Puolueiden välillä on siinä määrin suuret blokkirajat että yhteistyö kärsii kansakunnan tappioksi.

Onko titteli kansanedustaja harhaanjohtava? Olisiko puolue-edustaja parempi kuvaamaan toimia Arkadianmäellä?

Matti Paajanen
Mikkeli