Lukijalta: Livekauhuelämys ei loukannut ketään

Hilkka Niskanen (L-S 13.10.) oli sitä mieltä, että Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden järjestämä livekauhutapahtuma loukkaa syvästi.

Itse uskallan väittää, ne, joita se loukkasi, ovat pieni vähemmistö. Ainahan kaikki uusi ja ennennäkemätön on joitain kummastuttanut ja häkellyttänyt, jopa loukannut.

Niskasen mielestä tapahtuma oli ajan luomaa extremeä. Mielestäni kysymyksessä on jo olemassa olevien tapahtumien uusi toteutusmuoto ja -tapa.

Sirkukset, vuoristoradat, benji-hypyt ja vaikkapa 1800-luvun freakshowt ovat samaa livekauhuelämystä, mutta eri paketissa.

Myös häiritsevä naapuri sitä voi olla. Pitää myös muistaa että, se mikä on extremeä sinulle, ei välttämättä ole sitä minulle.

Toisen kirjoittajan mielestä järjestäjät ovat pumpulissa eläviä, eivätkä ymmärrä elämän realiteetteja. Kaikkea sitä kuuleekaan. Uskon, että he juuri ymmärtävät.

Hänen mielestään myös haahuilevien nuorten täytyisi kasvaa aikuisiksi ja järjestää ystävänpäivä ja palvella hyvällä ohjelmalla. Kirjoittaja ei tunnu ottavan huomioon, että tällä kertaa kysymyksessä ei ollut ystävänpäivätapahtuma. Ehkä sitten ystävänpäivänä.

Tapahtumapaikka ei voi olla Puuhamaa, eikä aiheena Titi-Nallen seikkailut kun aiheena on livekauhuelämys.

Minua loukkaa kommentti siitä, että tämä on kaikkien hyvien tapojen vastaista. Ihan kuin maailmassa ei olisi mitään muuta hyvien tapojen vastaista kuin opiskelijoiden suurella vaivalla järjestetty tapahtuma muitten iloksi. Luitte oikein: Iloksi.

Kokemus oli säväyttävä, niin kuin sen tarkoitus olikin. Sain mitä hain. Hyvää terapiaa halvalla. Suurkiitos järjestäjille.

Jani Auersalo
Mikkeli