Lukijalta: Mikkelillä on vielä iso askel ottamatta Kalevankankaan alueen kehittämisessä

Mikkelin kaupungin elinvoimaisuuden ja ylipäätään kaupungin tulevaisuudenuskon varmistamiseksi meillä pitää olla horisontissa hankkeita, jotka ovat tavanomaista enemmän.

Pitkäjänteisesti on tavoiteltava valtakunnallista näkyvyyttä ja asiakasvirtaa kaupunkiin. Virkamiesten tehtävä on konsernin, kumppanuusverkostojen, yrittäjien ja kolmansien osapuolien avulla toteuttaa hankkeet.

Kalevankankaan liikunta- ja tapahtumakeskittymä oli yksi tällainen unelma, jota oikeaoppisesti visioi kaupunginjohtaja Kimmo Mikander aikanaan.

Tästä on kuljettu pitkä matka. Eri toimijat ovat arjessa synnyttäneet Etelä-Savon mittakaavassa ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Jäähalli laitettiin liigakelpoiseksi. Synnytettiin Saimaa-stadiumi laboratorioineen. Liikenne- ja pysäköintijärjestelmä on uudistettu.

Tulossa on ravirataremontti ja täysimittainen jalkapallon kuplahalli. Puuttuu vielä rullasuksi- ja tekolumen latu.

Kovia asioita olemme osanneet edistää ja niistä mikkeliläiset voivat olla ylpeitä.
Vastaavaa kehitystä ei ole tapahtunut Kalevankankaan hallinnoinnin ja organisaation osien toiminnan tasolla. On osattu synnyttää uusi, itsenäisesti toimiva organisaation osa.

Samalla alueen vanhat toimijat ovat kaivautuneet kuoppiinsa. Alue on hallinnollinen ja toiminnallinen tilkkutäkki, jossa asiakas ja kaupungin tavoite on unohdettu.

Kalevankankaan alueelta puuttuu selkeä markkinailme. Jos joku tapahtumatuottaja osaa tarjota tapahtumaa Kalevankankaalle, siitäkin käydään kilpaa alueen sisällä. Yhteistä markkinointia, jolla houkuttelisimme isoja ja Mikkelin ulkopuolellekin näkyviä tapahtumia ei ole.

Kuinka on mahdollista ja luvallista, että organisaatioiden ja kaupallistamisen tasolla emme pysty järkeistämään ja yksinkertaistamaan tekemistämme kaupunkimme menestykseksi?

Joko nyt olisi aika viedä asiat maaliin järkeistämällä tehtäviä? Noustaisiin kuopista ja hyödynnettäisiin kokonaisuus, joka on puolitiessä.

Nyt on aika ottaa se askel. Jottei unelma lipuisi ohitsemme ja jotta tekisimme alueella tulevaisuuteen kantavia hyviä päätöksiä.

Juha Vuori
kaupunginvaltuutettu (kok.)
Mikkeli