Lukijalta: Essote lisää palvelusetelien käyttöä — yrittäjien mielipidekirjoituksessa oli virheellistä tietoa

Etelä-Savon yrittäjien kirjoitus (14.12.) antoi virheellisen kuvan palvelusetelien käytöstä, asiakkaidemme mahdollisuuksista ja tavoitteistamme palvelusetelien suhteen Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä (Essote).

Yrittäjien kirjoituksen mukaan palveluseteliyritysten määrä olisi vähentynyt Essotessa aiemmasta noin 60 seudullisesta yrityksestä. Tämä on virheellistä tietoa. Palveluntuottajat on merkitty Mikkelin palvelusetelikäsikirjaan ja viime vuonna näitä oli 46.
Päinvastoin, palveluseteliyrittäjien määrä on voimakkaasti kasvanut ja palvelusetelien kautta tuotettavat palvelut laajenevat Essotessa.
Jo pelkästään kuntoutuksessa Essotella on yli 50 palveluseteliyritystä tuottamassa palveluja. Perhe- ja sosiaalipalveluissa sekä vanhus- ja vammaispalveluissa yrityksiä on nyt 61. Lisäystä viime vuoteen on 25 prosenttia ja luvut ovat koko ajan kasvussa.
Asiakkaidemme näkökulmasta mahdollisuudet ja valinnanvapaus ovat laajentuneet. Essoten palvelusetelit ovat nyt käytössä sellaisissakin kunnissa, joissa niitä ei aiemmin ollut tai käytettiin vain muutamaa seteliä.
Jatkossa palvelusetelien käyttö laajenee edelleen. Vuoden 2018 talousarvioon on lisätty rahaa palvelusetelien käyttöön 34 prosenttia. Summat kasvavat tämän vuoden noin 1,7 miljoonasta eurosta noin 2,5 miljoonaan.
Essote myös lanseeraa ensi vuoden aikana uusia palveluseteleitä. Tämä tarkoittaa asiakkaillemme laajenevaa valinnanvapautta muun muassa ateria- ja asumispalvelujen suhteen. Yrityksille se merkitsee uusia mahdollisuuksia liiketoimintaan.
Yrittäjien virheellinen tieto tavoitteistamme palvelusetelin suhteen osoittaa, että tarvitsemme lisää keskinäistä keskustelua. Toivotamme yrittäjät ja palveluseteliyrittäjäksi aikovat heti tammikuun alkupuolella tapaamisen, jossa haluamme käydä näitä asioita läpi. Aikaa ja paikkaa haetaan parhaillaan.

Risto Kortelainen
johtaja
Essote

Leena Haveri
palvelusetelikoordinaattori
Essote