Mielipide: Antti Rinteen (sd.) hallitus on hädin tuskin ehtinyt toimintansa aloittaa — vaalilupauksia kuitenkin rikotaan jo oikein urakalla

Hallitusta kootessaan pääministeri Antti Rinteellä (sd.) oli hallitusohjelman tärkein kohta työllisyyden nostaminen 75 prosenttiin. Kiitettävästi hallitus tarttuikin tehtäväänsä.

Vaaleissa kansa antoi potkut isolle joukolle kansanedustajia ja ministereitä. Heidän nelivuotiskautensa aikaansaannokset eivät täyttäneet tyonantajan, kansan, odotuksia osaamisen ja aktiivisuuden osalta.

Käytäntö noudatti normaalia osaamisen vaatimustasoa. Kun ei sovellu annettuun tehtävään, saa mennä.

Mutta sitten hallitus päätti aloittaa työllistämistalkoot kavereistaan.

Jotta ulospotkitut eivät joutuisi taloudellisiin vaikeuksiin, perustettiin lähes puolta eduskunnan vahvuudesta vastaava avustajien joukkio ministereille, joilta ei yksin touhutessaan neronleimahduksia voi odottaakaan.

Palkkiot tehtävistä eivät edusta mitään maltillisuuden mallia.

Näin toimii poliitikan nomenklatuurin kaverirengas. Kansan tahdon vastaisesti.
Selväksi varsin nopeasti myös kävi, että varsinkin demarien vaalilupaukset muuttuvat "light-versioiksi", kun politiikan arkipäivä koittaa.

Näyttöä tuli valtiovarainministeri.Lintilän budjettiesitysluonnoksesta. Erityisesti kovasti rummutettujen veroalennusten taso, vaikka vakavaa asiaa onkin, suorastaan huvittaa. Sitä pienempi vaikutus, mitä pienituloisempi!

Vai mitä voidaan ajatella 40 euron alennuksesta vuodessa? Kuukaudessa siis 3,33 euroa! Näin siis toteutuu lupailtu köyhyyden poisto, ei siihen paljoa tarvittu!

Ja jotta vähävaraisilla ja eläkkeensaajilla saataisiin lattiaa luututtua vielä paremmin, progressio kasvattaa käteen jäävän tulon osuutta sitä enemmän, mitä korkeampi tulotaso. Vaikka asian pitäisi olla päinvastoin.

Pelolla voikin vain odotella vihreiden ja apupuolueensa vasemmistoliiton esityksiä rahvaan rahojen imuroinnista. Ilmastohysterian laskelmoidulla pelottelulla kun voidaan ujuttaa veroja kaikkeen, mihin köyhälläkin olisi varaa. Noita puolueita ei ole varaa pitää hallitusvastuussa.

Ekonomistit ovat varoitelleet suhdannetaantumasta. On julkaistu ennusteita talouslukujen laskuprosenteista. Vain siitä ollaan oltu yksimielisiä, että kansainvälinen taantuma on jo alkanut.

Näin ei ajateltu hallitusohjelmaa luotaessa. Vain muutama päivä sitten pääministeri Rinne myönsi, ettei hallitusohjelmaa kirjoitettaessa osattu ottaa huomioon kansainvälisen taloustaantuman mahdollisuutta.

En usko selitystä. Haluttiin tarkoituksella peittää tosiasiat ja luotiin savijaloilla seisova hallitusohjelma, joka uhkaa sortua ennen ensilumia.

Ehkä vaalikarjalle luodut ylioptimistiset lupaukset haluttiin säilyttää, vaikka kriitikkojen kuoro ympärillä kasvoi kaiken aikaa.

Nyt on nähtävissä, ettei kaikkea hyvää, jota luvaten demarit niukan vaalivoiton saivat, voida ilman karsintaa toteuttaa.

Ehkä lopulta joudutaan kääntymään tutuksi tulleelle leikkausten ja verotuksen sekä velkaantumisen tielle.

Vaikeaa on myös uskoa, että työllisyystavoitetta koskaan saavutettaisiin. Tai sitten täytyy palkata ministereille 60 000 uutta neuvonantajaa.

Veikko Elo (ps.)
puheenjohtaja, Oikeutta eläkeläisille ry Etelä-Savo
Mikkeli

Uusimmat uutiset