Mielipide: Turtiainen siirtynyt totuudenjälkeiseen aikaan

Kansanedustaja, kunnanvaltuutettu Ano Turtiainen (ps.) kirjoitti (LS 23.1.), ettei Juvan kunta ole panostanut Salicoon. Jos olisimme eduskunnassa, vastaisin että Turtiainen puhuu muunneltua totuutta. Mutta kun emme ole, sanon suoraan, että Turtiainen valehtelee.

Voi tietysti myös olla niin, että Turtiainen on tietämätön asioiden oikeasta laidasta. Se voi johtua siitä, että hän ollut niin vähän aikaa kunnan päätöksenteossa mukana ja osallistunut melko harvoin esimerkiksi valtuuston työskentelyyn.

Mutta asioista olisi voinut ottaa selvää kysymällä niiltä, jotka tuntevat asiat paremmin.

Voin täysin puhtain omintuonnoin sanoa, että olemme kuntana teheet vähintään kaiken, mitä yhtiö on tarvinnut. Suurin ja varmasti ainoa syy Salicon alasajoon on se, että kasvoton ja kaukana oleva pääoma haluaa nykyistäkin suuremman tuoton rahalleen.

Yhtiö saatiin lentoon edellisen toimitusjohtaja Jari Laaksosen ja erinomaisen henkilökunnan ansiosta. Se teki hyvää tulosta, mutta kun mikään ei tunnu riittävän.

Suurena yllätyksenä on tullut se, että Salico tuo suurimman osa jalostettavista tuotteistaan ulkomailta, jopa Afrikasta saakka. Puhdas kotimainen raaka-aine ei näytä merkitsevän Salicolle mitään. Monille muille yrityksille se on kilpailuvaltti.

Kaikkein tärkein asia nyt on saada kaikille Salicolta työttömiksi jääville ihmisille uusi työpaikka. Sen eteen Juvan kunta, sekä virkahenkilöt että luottamusjohto tulee tekemaan kaiken voitavan. Ihan kaiken.

Uusien työpaikkojen etsintää tarvitaan yhteistyötä. Arkadianmäeltä perättömiä huutelemalla ei saada yhtään uutta työpaikkaa Juvalle.

Ari Rautio

Kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja (sd.), Juva