Mielipide: Sdp:n ylimielisyys kostautuu

Tämän hetken suurimpia epäkohtia Suomessa on hoivapalveluiden huono taso. Rinteen hallituksen vastaus hätään on, ettei ole rahaa.

On arvioitu, että hoivapalvelut saataisiin ajan tasalle 220 miljoonalla eurolla. Demarihallitus väittää, tai oikeastaan valehtelee; ettei sellaisiin summiin ole nyt varaa.

Kuitenkin hallitus ensi toimenaan laittoi enemmän rahaa turhien avustajien palkkaamiseen ja ministeriensä palkkojen nostamiseen.

Nyt olisi paikallaan pudottaa polttoaineen hintaa, mutta hallitus toimii juuri päinvastoin.

Perussuomalaiset oli ainoa puolue eduskunnassa, joka oli sitä mieltä, ettei kansanedustajien palkkaa juuri nyt olisi tarvinnut nostaa.

Hallitus on laittamassa yli kolme miljardia maahanmuuton kustannuksiin ja miljardin verran kehitysapuun, mutta kehtaa väittää ettei vanhuksille rahaa riitä.

Kysymys on arvopohjasta. Hallituspuolueilla sitä ei näy olevan lainkaan.

Ilmastonsuojelusta nykyhallituksella on todella ihmeellinen käsitys. Heidän mielestään asiat saadaan kuntoon nostamalla bensan hintaa sekä lopettamalla lihan syönti ja maidon juonti.

Mitä tähän voi muuta todeta kuin, että ”järki hoi, äly älä jätä!”

Likaisissa vaipoissa päivätolkulla hoitolaitoksessa oleva ilman hoitoa jätetty vanhus varmaan saa paljon lohtua siitä, kun hallituksen ministerit kuin yhdestä suusta toitottavat samaa mantraa, että nyt on satsattava ilmastonsuojeluun.

Ilmastonsuojelu ei ole huono asia, mutta tapa, millä nykyinen hallitus sitä lähestyy; on täysin älytön.

Parasta ilmastonsuojelua suomalaisten taholta olisi satsata kotimaisen teollisuuden edellytyksiin ja elämän laadun parantamiseen. Nyt olisi paikallaan pudottaa polttoaineen hintaa, mutta hallitus toimii juuri päinvastoin.

Maahanmuuton kustannuksia voitaisiin vähentää ja osallistumista kehitysapuun samoin, mutta tässäkin asiassa nykyinen hallitus toimii täysin päinvastoin. Ei siis ihme, jos kannatus kansalaisten silmissä putoaa kuin lehmän häntä alaspäin.

Tauno Lehtonen

hallituksen jäsen, Mikkelin Seudun Perussuomalaiset

Mikkeli