Lukijalta: Pääskylän tilanteesta jälkeenpäin esitetty kritiikki on asiatonta

Eduskuntavaaliehdokas Karin Karjalainen ja Mervi Eskelinen kritisoivat Essotea Pääskylän tilanteesta (L-S 7.12).

Essoten valtuusto hyväksyi yksimielisesti vuoden 2019 talousarvion 12. marraskuuta. Talousarvioon ei tehty muutoksia. Valtuusto hyväksyi myös yksimielisesti Keskustan ryhmän ponsiesityksen kokonaisvaltaisen tarkastelun tekemisestä vanhusten asumispalvelupaikoista koko Essoten alueella.

Tästä Karin Karjalainen oli mukana päättämässä. Hän ei esittänyt pontta tai aloitetta Pääskylän tilanteesta. Kyseistä vanhuspalvelurakennetta ja toimintamallia tullaan siis tarkastelemaan yksimielisesti. Tästä linjauksesta Karjalainen oli kokouksen jälkeen täysin tietoinen.

Jälkeenpäin esille tuodut puheet Pääskylän kiertolaisuudesta, suiden tukkimisista Essoten toimesta, orwellilaisuudesta ja ystävyyssuhteiden katkaisemisesta ovatkin asiattomia. Näitä "totuuksia" perussuomalaiset eivät nostaneet esille ryhmäpuheenvuorossaan.

Tarkastuslautakunta toi esille huolen kielteisestä viestinnästä, jota on jatkunut jo pitkään. Asioiden käsittelyjärjestys näyttää unohtuneen monilta Essoten luottamushenkilöiltä.

Rakentava kehitystyö on Essoten tärkeimpiä menestystekijöitä. Organisaatiota rakennetaan sisältä päin, kaikki kehityskelpoiset ideat hyödyntäen, mahdollisuuksien ja resurssien mukaan. Tämän osoitti hyvin viimeinen Essoten kokous käytännössä.

Hyvä kello kantaa kauas mutta huono vielä kauemmas.

Reijo Paunonen
Essoten tarkastuslautakunnan jäsen, maakuntavaltuutettu (kesk.)
Juva