Lukijalta: Pieni on hyvää Hirvensalmella

Olen asunut jonkin aikaa kahdentuhannen asukkaan Hirvensalmella.

Ehkä vielä toistaiseksi, tavallaan ulkopuolisena, huomaan paikkakunnan hyvät puolet.

Olen ikäni aikana ehtinyt asua useammalla paikkakunnalla, joten uskallan vertailla niitä.

Synnyin ja kävin koulut Mikkelissä, sitten piti lähteä työn perässä muualle. Ensin Tukholmaan, sieltä pitkäksi ajaksi Helsinkiin ja lopuksi Lahteen.

Kaikkialla olen viihtynyt mutta nyt tuntuu, että olen tullut, jos ei nyt aivan onnelaan, niin ainakin pahuksen viihtyisään asuinpaikkaan.

Hirvensalmen kirkonkylä on ”osattu sijoittaa” oivallisesti ison veden äärelle, Puulaveden vesistöön kuuluvien Liekuneen ja Ryökkään väliin. Ilmanlaatu ja maisemat ovat sitä myöten hyvät.

Puhdas iso vesistö mahdollistaa niin veneilyn kuin kalastuksenkin ja kirkonkylällä on vuokravenepaikkoja sekä rantaravintolan yhteydessä sijaitseva vierasvenesatama.

Ulkoilmaelämästä pitävälle Hirvensalmi tarjoaa paljon.

Ulkoilmaelämästä pitävälle Hirvensalmi tarjoaa paljon.

Lähimetsissä risteilee pururataverkosto, josta tehdään latuverkosto talveksi. Läheltä keskustaa ja lähisaarista löytyy kunnan ylläpitämät laavupaikat lähiretkeilyä varten.

Urheilupuiston yhteydessä on jopa frisbee-golf rata. Liekuneen rannalla, kauniilla paikalla, on lasten leikkipuisto. Tenniskenttäkin löytyy.

Tietysti tarjolla on myös normaalit kuntapalvelut, kuten terveyskeskus, päiväkoti lapsille, peruskoulu, kirjasto ja vanhusten palvelutalo.

Tänne onkin hyvä jäädä odottamaan tuon palvelutalon tarjontaa.

Risto Kirjalainen

Hirvensalmi