Lukijalta: Ei odoteta EU:n vatulointia vaan päätetään itse omasta ajastamme

Kun savolaisilta kysytään missä vaiheessa työ on, he Esko Valtaojan mukaan tapaavat vastata ”tekemistä vaille valmis”.

EU:n työt ovat aina olleet tekemistä vaille valmiit. Viimeisin säälittävä esimerkki tästä on kelloaikojen siirtely. Komission puheenjohtajan vakuuttelut tämän hölmöyden pikaisesta lopettamisesta antoivat luvan uskoa, että näin myös tapahtuu.

Mutta mitä vielä, nyt sitten Itävalta haluaa torpata tämän toiveen. Eurooppa menee kuulemma sekaisin, jos kellopeli lopetetaan jo ensi vuonna.

Tällainen yksinkertainen ihminen kysyy, että mikä juuri nyt, normaalina talviaikana, on EU-mailla sekaisin? Ovatko lennot ja junat myöhässä, toimivatko liikenne, liike-elämä, koululaitos, terveydenhuolto? Joko kaaos on onnistuttu taitavasti salaamaan, tai sitten kaikki toimiikin ongelmitta.

Yksinkertaiset asiat voidaan ratkaista yksinkertaisesti. Lopetetaan kellopeli nyt heti. Ei siirretä kelloaikaa maaliskuun viimeisenä lauantaina 2019, ja homma on hoidettu.

Kaikki toimii niin kuin nytkin, ja olemme niin sanotussa normaaliajassa, äiti luonnon meille määräämässä. Kellopelistä tykkäävät maat tehkööt mitä haluavat, sekoilkoot ja jatkakoot pelejään.

Meillä mikkeliläisillä on kolme kansanedustajaa, ilmeisesti tässä asiassa vielä tekemistä vaille valmiit. Mitäpä jos nyt näyttäisitte, että meilläkin osataan tehdä jotain valmiiksi.

Suomen kansan mielipide kellopelistä tiedetään jo. Hallituksen on aika edes yhden kerran tehdä Suomen oma päätös, vaikka se ei EU:ta miellyttäisikään.

Kalevi Tarkkanen
Anttola

Luetuimmat