Lukijalta: Oppositio ei tee muuta kuin painaa jarrupoljinta, kun muut yrittävät uudistaa yhteiskuntaa

Marja-Leena Ranta kommentoi (L-S 6.3.) osuvasti eduskunnan toimintaa kulunella vaalikaudella.

Nykyinen hallitus alkoi varsin tarmokkaasti hoitaa ja oikaista Suomen väärille raiteelle mennyttä työllisyys-, talous- ja terveyspolitiikkaa.

Samalla se tarttui edelliseltä hallitukselta varsin torsoksi jääneeseen sote-uudistukseen, jota on ajettu toistakymmentä vuotta kuin käärmettä pyssyyn.

Ymmärrän kyllä, että demokraattisessa yhteiskunnassa oppositio yrittää kaikin keinoin miellyttää äänestajiään hangoittelemalla keinolla jos toisella hallitusta vastaan.

Vaan silloin kun kysymyksessä ovat isot, kauaskantoiset työllisyyteen, terveydenhuoltoon ja talouteen liittyvät asiat, olisin odottanut, että Sdp, vihreät ja Vasemmistoliitto olisivat laittaneet kortensa yhteiseen kekoon.

Eduskunnalta meni ensimmäiset kaksi vuotta siihen, kun se kyttäsi, mitä kunkin puolueen yksittäinen kansanedustaja oli tehnyt väärin ja mistä saataisiin poliisille tutkintapyyntö. Kuka asui saunassa, kuka oli pahoittanut jonkun mieltä ja kuka oli katsonut toista "sillä silmällä". Siinä meni hyvää työaikaa hukkaan.

Vaalikauden loppu on mennyt jarrupoljinta painaessa, että saataisiin vesitettyä hallituksen tekemä varsin iso työ.

On selvää, että tähän maahan pitää saada uusi tiedustelulaki sekä sosiaali- ja terveyslain uudistus. Teki uudistukset kuka tahansa, ne eivät ole valmiit vuosikausiin. Jos asiat pitkistyvät, ne myös mutkistuvat.

Silmiinpistävää on myös se, miten oppositiosta luetellaan listaa, mitä pitäisi olla ja saada.

Vaan ei ole tullut ehdotuksia siitä, kuinka se tehdään ja rahoitetaan. Ei maailmassa ole mitään ilmaista, aina sen joku maksaa.

Jotenkin alkaa tuntua vastenmieliseltä mennä edes äänestämään, jos äänellä ei saa kuin huonosti käyttäytyvän rakkikoiran Suomen parlamenttiin.

Vaan käynpä kuitenkin. Hyvää vaalikevättä.

Tapio Kosonen
Mikkeli