Lukijalta: Muuttuuko Mikkelin keskusta pikku hiljaa autottomaksi?

Kommentoin hiljan Mikkelin Torikauppiaat ry:n puolesta ydinkeskustan liikennejärjestelyjä.

Tulevana kesänä on Porrassalmenkadun alla olevien putkien uusinta sekä Maaherrankadun hidasliikennekokeilu.

Molemmat aiheuttavat ydinkeskustassa liikkuville melkoisia muutoksia.

Painotin sitä, että pintapysäköintimahdollisuus autoileville asiakkaille on kahdeksan vuoden aikana vähentynyt ydinkeskustassa merkittävästi.

Olen saanut viestejä siitä, että Mikkelissä on lyhyet matkat kävellä paikasta toiseen ja auton voi jättää vaikka kotiin.

Olen samaa mieltä. Kommentoinkin pintapysäköintipaikkojen tarvetta ydinkeskustassa asioivien näkökulmasta. Onko kaikilla asiakkailla esteetön pääsy ydinkeskustan palvelujen lähelle?

Mikkelissä on erittäin hyvin toimiva torin alla oleva parkkihalli, jonne on helppo nakata auto ja asioida ydinkeskustassa. Sama helposti parkkeerattava alue sijaitsi aikanaan torin pinnalla ja oli esimerkiksi torilla asioiville muutaman sadan auton pikaparkki.

Olen miettinyt, muuttuuko Mikkelin keskusta pikku hiljaa autottomaksi liikennejärjestelyjen ja pintaparkkeerauksen poistamisen jälkeen.

Asiakaspysäköintiin jää vain toriparkki, johon mahtunee 600 autoa kerrallaan.
Jos näin käy, Mikkelin ydinkeskusta ei menesty. Toriparkkiin ei sovi tarpeeksi asiakkaita. Veikkaan, että jo tyhjentyneisiin tiloihinkin on vaikea saada toimijoita.

Jostakin on pakko löytyä kätevät pintaparkit poistuvien parkkien tilalle.

Toivon, että olen tässäkin asiassa väärässä ja ydinkeskustassa asioivat löytävät sopivan ja näppärä parkki löytyy kuhunkin asiointireissuun sopivalta hollilta.

Me torikauppiaat odotamme, kun ostoksille ja muuten vain sielunhoitoon tulevat hurauttavat toripuoteihimme sutjakasti pyörillä, juosten, kävellen tai millä keinoin hyvänsä!

Jos kauppaa syntyy yli sen hetkisen kuljetuskapasiteetin, painavat sekä hankalasti kuljetettavat ostokset saa edelleen noutaa autolla torilta, kunhan muistaa ajaa varovasti eikä parkkeeraa torille.

Tori toimii normaalisti, tavataan torilla!

Kaija Ahonen
Mikkelin Torikauppiaat ry
puheenjohtaja